Anasayfa


16-11-2016
Milletvekili İlhan Ahmet Eyalet Başkanı Metios’u ziyaret etti
Rodop POTAMİ Partisi Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet (DMT) Başkanı Hristos Metios’u 14 Kasım Pazartesi günü makamında ziyaret etti.
16 Kasım 2016 Çarşamba

Yeni göreve başlayan Hristos Metios’a başarı dileklerinde bulunan Milletvekili İlhan Ahmet, yakın zamanda vefat eden eski Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis’ in Doğu Makedonya - Trakya bölgesi ile ilgili kalkınma projelerini hayata geçirmek için yardımcı olmaya hazır olduğunu dile getirdi.

İlhan Ahmet görüşmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Değerli dostum ve Doğu-Makedonya ve Trakya yeni seçilmiş Eyalet Başkanı Hristos Metios’ u ziyaret ettim ve kendisine bölgemiz konuları ile ilgili ulusal parlamento düzeyinde kendisiyle işbirliği yapmak istediğimi ifade ettim. Zaten, yakın zamanda vefat eden ve bölgemiz için katkıları çok değerli olmuş olan eski Eyalet Başkanı Pavlidis ile de buna benzer bir işbirliği içindeydim.

Ekonomik gerçekler çok kötü ve zor görünmekte, ancak bunlar kaçınılmaz, ve inanıyorum ki, istek varsa ve hep birlikte hareket edilirse güçlü olabiliriz ve bölgemiz için herşeyin en iyisini ve en fazlasını elde edebiliriz. Ayırıcı çizgiler olmaksızın, tabular olmadan, sadece ve sadece çevreye ve öncelikle bölge insanımıza saygı çerçevesindeki adil gelişme kriteri ile bunları başarabiliriz. Ben de, eyalet başkanının önceliklerini dinlemek ve bir milletvekili olarak kendisine nasıl ve ne yönde yardım edebileceğimi görmek istiyorum.

Size hatırlatmak isterim ki, bundan birkaç ay önce, üyesi olduğum Meclis Bölgeler Komisyonu’ nda, şahsi girişimim ile Yorgos Pavlidis’ i misafir ettik. Bu Komisyon aracılığı ile Doğu Makedonya – Trakya bölgesinin gelişme süreci, hedefleri ve bakış açısı hem merkezi hükümete hem de ilgili bakanlıklara sunulmuş oldu. Takdir ediyorum ki, sayın Hristos Metios ile bu çalışmalara devam edeceğiz. Tabii ki, hükümet ve bakanlıklar bizi dinleyecek mi, önerilerimizi kabul edecek mi? Onu bilemiyoruz o ayrı bir sorun. Doğu Makedonya – Trakya eyaleti, bölgenin genel gelişimine yardımcı olmak, hatta mevcut hükümete katkıda bulunmak için tüm siyasi ve bilimsel potansiyele, iyi niyete ve eğitime sahiptir. Bir eyalet, bir bölge partileştirilemez. Ülkeyi kim yönetirse yönetsin, önemli olan, gelişme kaydetmektir ve bölgemiz için en iyi sonuçları elde etmenin yollarını bulmaktır.

Doğu-Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios da, ‘Rodop ili milletvekilleri ile ve tabi ki tüm bölge milletvekilleri ile işbirliği içinde olmayı ben de arzuluyorum ve bunun için çaba göstereceğim. Konular ve sorunlar tabii ki var. Bunlarla ilgili konuşacağız ve inanıyorum ki, geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da çok iyi bir işbirliğimiz olacak.’ değerlendirmesinde bulundu.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu