Anasayfa

17-11-2016
SİRİZA İskeçe Gençlik Örgütü, HDP ve FETÖ'ye sahip çıkıyor!
SİRİZA Partisi'nin İskeçe Gençlik Örgütü, Türkiye’de binlerce masum insanın ölümüne neden olan terör örgütü PKK ile ilişkilendirilen HDP'ye ve kovuşturulan FETÖ üyelerine dayanışma açıklaması yayımladı.
17 Kasım 2016 Perşembe

"4 Kasım Cuma gününden itibaren gözlerimizin önünde yazılan tarihin bir kara sayfasına tanık oluyoruz" ifadeleriyle başlayan açıklamada, "SİRİZA'nın ve SİRİZA Gençlik Kolu'nun kardeş partisi olan HDP'nin Parlamento Grubu'nda yer alan 13 milletvekili, parti eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile birlikte yasa dışı bir şekilde tutuklanmıştır. Anılanların, daha öncesinde milletvekili dokunulmazlıkları anayasaya aykırı bir şekilde kaldırılmıştı." ifadeleri dikkat çekti.

Türkiye’de 15 Temmuz'da yaşanan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimini görmezden gelen SİRİZA İskeçe Gençlik Örgütü, FETÖ’cüleri mağdur göstermeye çalıştı.

Açıklamada, HDP’nin, SİRİZA’nın kardeş partisi olduğu, HDP’nin eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklanarak hapse atılmasının kendilerine yapılmış bir haksızlık olduğu belirtilerek, bu konuda Avrupa’daki bütün yandaş ve yoldaşlarına dayanışma çağrısında bulunuldu.

SİRİZA İskeçe Gençlik Örgütü, HDP’ye yönelik kovuşturmaların durdurulması ve Erdoğan’ın "otokratik düzeni"ne son verilmesi için Yunan hükümeti ve Avrupa Birliği’ne Türkiye’ye karşı her türlü müdahalede bulunması için de çağrı yapıldı.

Azınlık kamuoyunda eleşetirilerin hedefi olan söz konusu açıklamanın, İskeçe SİRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek’in bilgisi doğrultusunda yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu.

Haberler


Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişleri’ne yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor