Anasayfa


18-11-2016
İskeçe derneklerinden Ankara ziyareti
İskeçe Türk Birliği’nin öncülüğünde İskeçe’deki azınlık dernekleri Ankara’yı ziyaret etti.
18 Kasım 2016 Cuma



İTB’nin Ankara gezisine İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de katıldı.
İskeçe Türk Birliği’nin organizasyonunda gerçekleşen ve İskeçe’de faaliyet gösteren azınlık kültür derneklerinin katıldığı geziyi GÜNDEM’e değerlendiren İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, “Çok iyi ve çok yararlı bir ziyaret oldu. İskeçe bölgesindeki derneklerimizin yöneticileriyle Ankara’da ziyaret ve temaslarda bulunduk. Başarılı bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese tebrikler.” diye konuştu.

İLK ZİYARET YURTDIŞI TÜRKLER BAŞKANLIĞI’NA

İskeçe Türk Birliği’nin yanı sıra İskeçe genelinde faaliyet gösteren 14 Türk azınlık derneğinin temsilcilerinin katıldığı Ankara gezisi, 13 – 16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. 40 kişilik kafile Ankara ziyaretinin ilk günü olan 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret etti. İskeçe Türk Birliği ve diğer yöneticiler, Yurtdışı Türkler ve Akaraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül ve diğer yetkililerle görüştü. Azınlık dernek yöneticileri burada temsil ettikleri dernekleri tanıtma imkanı buldu.

TİKA ZİYARETİ

Daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret eden İskeçe heyeti, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik tarafından kabul edildi. Bir süre TİKA’da kalan konuk heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

CHP GENEL MERKEZİ ZİYARETİ

Batı Trakya’dan Ankara’ya giden heyet ziyaretinin birinci günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ni de ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen Batı Trakya heyetinin ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve CHP İstanbul milletvlekili Bihlun Tamaylıgil de hazır bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt’tan Batı Trakya Türk azınlığının sorunları hakkında bilgi aldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ZİYARETİ

İskeçeli heyet daha sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na geçti ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız’la görüştü.

HEMŞEHRİMİZ MEHMET MÜEZZİNOĞLU’YLA GÖRÜŞME

İskeçe’den Ankara’ya giden dernek yöneticileri, aslen Batı Trakyalı olan Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile de biraraya geldiler. Müezzinoğlu’na memleketinden selam götüren Batı Trakya heyeti, son dönemde yaşayan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı buldular.

AK PARTİ GRUP TOPLANTISI VE BAŞBAKAN YILDIRIM’LA GÖRÜŞME

İskeçe Türk Birliği öncülüğünde Ankara’ya giden İskeçe heyeti, 15 Kasım Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Burada Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’la görüşen Batı Trakyalılar, kendisiyle tanışma imkanı buldu. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Başbakan Binali Yıldırım’a ziyaret anısına bir yağlı boya tablo hediye etti.

BURSA MİLLETVEKİLİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞME4
40 kişilik İskeçe kafilesi Ankara ziyareti sırasında, aslen Batı Trakyalı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile de görüştü.

ESKİ GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLARIYLA GÖRÜŞME

İskeçe bölgesinde faaliyet gösteren Türk azınlık derneklerinin yöneticileri ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’den oluşan heyet, daha önce Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu olarak görev yapan büyükelçilerle de biraraya geldi. Batı Trakya heyeti, büyükelçiler Hüseyin Avni Botsalı, Ümit Yardım ve Ahmet Rıza Demirer ile görüştü. Görüşmede büyükelçilerle, İskeçeli soydaşlar bol bol sohbet etme ve hasret giderme imkanı buldu.

ANITKABİR ZİYARETİ

İskeçe Türk Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen Ankara gezisinde Anıtkabir de ziyaret edildi.
Kafile, 16 Kasım Çarşamba gecesi Ankara’dan İskeçe’ye döndü.

AHMET KURT: “BAŞARILI BİR ORGANİZASYON OLDU”

Ankara ziyaretini GÜNDEM’e değerlendiren İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, son derece başarılı bir gezi olduğunu vurguladı. İTB dahil toplam 15 derneğin başkan ve yöneticilerinin katılımıyla Ankara’yı ziyaret ettiklerini ifade eden Ahmet Kurt, “Çok iyi ve çok yararlı bir ziyaret oldu. İskeçe bölgesindeki derneklerimizin yöneticileriyle Ankara’da ziyaret ve temaslarda bulunduk. Müftümüz de gezimizde bize eşlik etti. Başarılı bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese tebrikler.” dedi.

İTB Başkanı Ahmet Kurt, yapılan görüşmelerde Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını ve İskeçe Türk Birliği’nin hukuki durumunu aktardıklarını söyledi.

Kurt, “Ekibimize gösterilen misafirperverliğe teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

MÜFTÜ METE’DEN TEŞEKKÜR

Bu arada, İskeçe Türk Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen Ankara gezisine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, geziyle ilgili olarak sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Ankara gezilerinde beni de aralarında görmek üzere davet eden başta İskeçe Türk Birliği ve 14 farklı köy dernek yöneticilerine çok teşekkür ederim.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu