Anasayfa


19-11-2016
“O Ses Türkiye”nin yıldızı Aysun, GÜNDEM’e konuştu...
“O ses Türkiye” yarışmasında tüm jüri üyelerini döndürmeyi başaran Batı Trakyalı Aysun Hüseyin, GÜNDEM’e konuştu.
19 Kasım 2016 Cumartesi



Çocukluk hayalini yerine getirdiğini vurgulayan Aysun, “Müzik benim hayatımın bir parçası. Ve öyle olmaya da devam edecek” dedi.

“BİRKAÇ SANİYE, BİRKAÇ SAAT GİBİ UZUN GELDİ”

“O Ses Türkiye” yarışmasında dört jüri üyesinin değerlendirmesiyle ilgili olarak görüşünü ifade eden Aysun Hüseyin, “Söylediğim şarkıydan sonra jüri üyelerinin performansımı değerlendirene kadar geçen zaman çok kısa olsa da bana saatlerle ölçülebilir bir zaman dilimi gibi geldi. Dördünün de bana doğru döndüğünü görünce, o anda çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş oldum.” diye konuştu.

Yarışmayı ve yarışmaya kadar olan süreci GÜNDEM’e anlatan Aysun Hüseyin, ailesine ve müzik öğretmeni Hristos Hacopulos’a çok şeyler borçlu olduğunu söyledi.

“ÖĞRETMENİM HRİSTOS HACOPULOS’A ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

1998 yılında Gümülcine’de dünyaya gelen Aysun Hüseyin, ilkokulu kendi köyü olan Evrenköy’de tamamladı. Hüseyin ve Nilgün çiftinin kızı olan Aysun Hüseyin çok küçük yaşlarda müzikle tanıştı. Aynı zamanda babasının arkadaşı olan müzik öğretmeni Hristos Hacopulos’un tavsiyesi üzerine Gümülcine’deki Müzik Okulu sınavlarını kazanan Aysun’un yaşamında müzik en belirleyici etken oldu.

“Öğretmenim Hristos Hacopulos’a çok şey borçluyum” diyen Aysun Hüseyin sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenimiz Hristo, aynı zamanda babamın da arkadaşı. Bana müzik okuluna gitmemi önermişti. O dönemde kanun aldık. Çalışmaya başladım. Müzik okuluna gidebilmem için kanunu iyi bir şekilde öğrenmem ve çalmam gerekiyordu. Kanunu iyi bir şekilde öğrendim. Ve benim için hayatımın çok önemli bir dönemi başlamış oldu.”

“MÜZİKTE İLERLEMEK HAYALLERİMİ SÜSLÜYORDU”

Her tür müziği çok sevdiğini ifade eden Aysun Hüseyin, özellikle Türk sanat müziği ve halk müziğine ilgi duyduğunu söyledi. Aysun Hüseyin, “Müzik benim için çok önemli. Hayatımın bir parçası. Lise yıllarımda arkadaşlarla oluşturduğumuz Turkuaz grubumuz vardı. Ayrıca lisede çok sayıda konser ve gösteride sahneye çıktık. Öğretmenimiz Hristos Hacopulos’un ekibiyle birçok kez konser verdik. Fakat her zaman müzik alanında ilerlemek vardı hayallerimde. Bu olay benim hayallerimi süslüyordu.” diye konuştu.

“EĞİTİM İÇİN TÜRKİYE’YE GELİNCE YARIŞMA İÇİN BAŞVURUMU DA YAPTIM”

Sahne performansının müzikle uğraşan herkesin arzu ettiği bir şey olduğuna dikkat çeken genç yetenek Aysun, “O Ses Türkiye” yarışmasındaki sonucun kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Bu yarışmaya katılmayı uzun zamandır istediğini dile getiren Aysun Hüseyin, “Fakat yarışmaya sadece Türkiye’de ikamet edenler katılabiliyor. Ben de Yunanistan’da yaşadığım için bu yarışmaya katılamadım. Fakat bu yıl üniversite eğitimi için Eskişehir’e geldim. Başvurumu yaptım. Yarışmanın Eskişehir’deki elemelerine katıldım. Eskişehir’deki elemeleri geçince, İstanbul’daki elemelere davet edildim. Orada da başarılı olunca yarışmaya katılmaya hak kazandım. Sonuçta 14 Kasım Pazartesi günü İstanbul’da çekimlere gittim. Herkesin izlediği gibi de programda başarılı oldum” dedi.

“JÜRİ ÜYELERİNİN DÖNDÜĞÜ AN HAYATIM İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Eskişehir’de Almanca Öğretmenliği’nde okuyan Aysun Hüseyin yarışma anını şöyle anlattı: “Yunanca ve Türkçe versiyonu olan bir şarkı söyledim. “Ola se thimizun – Olmasa Mektubun” şarkısını söyledim. Bir an çok heyecanlandım. Fakat sanırım heyecanımı çabuk yenip şarkıya konsantre oldum. Sahnede iyi bir performans sergilediğime inanıyorum. Şarkı bittiğinde jüri üyelerinin dönmesi birkaç saniyede oldu. Fakat o birkaç saniye bana birkaç saat gibi geldi. Döneceklerine inanıyordum. Fakat yine de kendimi kötü ihtimale de alıştırmıştım. Dördünün de dönmesini beklemiyordum. Ona biraz şaşırdım. Jüri üyelerinin döndüğü an hayatım için dönüm noktası oldu. Bu hisse kapıldım. Ben birlikte çalışmak için Athena grubundan Gökhan ile Hakan’ı seçtim. Tabii jüride olan tüm sanatçılar çok değerli, çok önemli sanatçılar. Ben Hakan ve Gökhan abiyi kendime yakın hissettim. Bundan sonra onlarla çalışacağım. Bu yarışmadaki başarım sayesinde çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş oldum.”

“MÜZİK BUNDAN SONRA HAYATIMIN EN ÖNEMLİ YERİNDE OLACAK”

Müziği çok sevdiğini anlatan Aysun Hüseyin, “Müzik benim hayatımın bir parçası. Bundan sonra da hayatımın en önemli yerinde olacak” dedi. Kendisini destekleyen ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür eden Batı Trakya’nın genç yeteneği Aysun, “Onlar ve onların desteği olmadan asla başaramazdım. Bu gibi olaylarda anne babanızın desteği ve elbette ki arkadaşlarınızın ve çevrenizin desteği çok önemli. Bana desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

“ARKADAŞIMIZ AYSUN’U SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ, O BİZİM YILDIZIMIZ”

Aysun Hüseyin’in en yakın arkadaşlarından Dilem Yakup ise, “Arkadaşımız Aysun’u bu mücadelesinde destekliyoruz. Ben ona çok inanmıştım. Çünkü o buna inanıyordu. Başaracağına inanıyordu ve sonunda başardı.” diye konuştu.

“AYSUN BAŞARINCA O ANDA FACEBOOK YIKILDI”

Edirne Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Gümülcineli Dilem Yakup, “O Ses Türkiye” yarışmasını adeta sarsan Aysun’un en iyi arkadaşlarından biri. “Lise birinci sınıftan beri Aysun’la çok yakın arkadaşız” diyen Dilem, bu çabasında kendisini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Dilem Yakup şöyle konuştu: “Aysun arkadaşımız müzikle yatıp, müzikle kalkan birisi. Müziği çok seviyor. Bu yarışmaya katılmak onun en büyük hayaliydi. Ve sonuçta çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Biz onun adına ve tabii ki Batı Trakya adına çok sevindik. Jüri üyeleri döndüğünde, yani Aysun kazandığında sanki ben kazandım gibi sevindim. Aysun’u tekrar tekrar tebrik ediyoruz. Aysun başarınca o andan itibaren sosyal medyada çok büyük bir etki oldu. O anda facebook sanki yıkıldı. Benim ona güvenim tam. Mutlaka bundan sonra da başaracağına inanıyorum. Tüm Batı Trakya onunla gurur duydu. Tabii biz de arkadaşımızla gurur duyuyoruz.”

AYSUN’UN ÖĞRETMENİ HRİSTO HACOPULOS: “MÜZİK SADECE GÜZEL ŞEYLERE VESİLE OLUR, ASYUN DA BUNUN ÖRNEĞİ”

GÜNDEM’
in sorularını yanıtlayan Aysun’un müzik öğretmeni Hristos Hacopulos, Aysun’un başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.

“Aysun, bizim bölgemizin bir insanı. Bizim çocuğumuz. Ben Aysun’la aynı köydenim. Babasıyla arkadaşız” diyen öğretmen Hristos Hacopulos sözlerine şöyle devam etti: “Ben Evrenköy’denim. Bölgemi ve bölgedeki insanları çok seviyorum. Bölgemizin kültürünü ve müziğini de çok seviyorum. Bundan 6 – 7 yıl önce Kozlukebir’de bir müzik okulu açtım. Çok sayıda çocuk buraya geldi. Aysun da bunlardan biri. Kanunla başlamıştı. Burada çok şey öğrendi. Burada öğrendiklerinin onun başarısında rol oynadığını görmek çok güzel bir şey.”

“AYSUN EVRENKÖY’DEN TÜRKİYE’YE GİTTİ; YUNANCA VE TÜRKÇE BİR ŞARKIYLA BAŞARILI OLDU”

Kozlukebir’deki NOTA Müzik Okulu’ndan müziğe başlayan Aysun Hüseyin’in başarılı olacağına kesinlikle inandığını ifade eden Hacopulos, “Evrenköy’den bir kız çıkıyor ve Türkiye’de büyük bir yarışmada başarılı oluyor. Keşke bölge olarak yapmak istediğimiz olaya daha çok sahip çıkılsaydı. Biz insanlara müzik öğretmek istiyoruz. Müzik sadece güzel şeylere vesile olur. Müzik sadece güzellik ortaya çıkartır. Aysun da bunun bir örneği. Türkiye’deki bir yarışmada Yunanca ve Türkçe bir şarkıyla başarılı oldu. Bundan daha güzel bir mesaj olamaz.” diye konuştu.

“BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Aysun’un ailesini tebrik eden müzik öğretmeni Hristos Hacopulos, “Bu olaylarda ailenin rolü çok önemli. Annesini, babasını tebrik ediyorum. Aysun, çok iyi bir aileden geliyor. Bazı değerleri olan bir aileden. Müzik sevgisinin ona başarı getireceğine inanıyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara daha çok yardım etmemiz gerekiyor. Ben öğretmeni olarak, Aysun’un başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu