Anasayfa

17-02-2026
Uzun süreli işsizlere aylık 200 euro destek
Uzun süreli işsizlere yönelik aylık 200 euro tutarında destek ödemesi yapılacak. Söz konusu ödeme, hak sahiplerinin banka hesaplarına doğrudan yatırılacak.
17 Şubat 2026 Salı

Uzun süreli işsizlere yönelik aylık 200 euro tutarında destek ödemesi yapılacak. Söz konusu ödeme, hak sahiplerinin banka hesaplarına doğrudan yatırılacak.

Destekten yararlanmak isteyenlerin Yunanistan vatandaşı ya da Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşı olması ve işsizlik sigortasına kayıtlı bulunması gerekiyor.

Başvuruda bulunacak kişilerin 20 ile 66 yaş arasında olması, başvuru tarihinde işsizlik kayıtlarının aktif bulunması ve önceki işsizlik ödemelerini tamamlamış olması şartı bulunuyor. Ayrıca en az 12 ay kesintisiz işsizlik kaydı olanlar başvuru yapabiliyor.

Aile gelirine de üst sınır getirildi. Yıllık hane gelirinin 10 bin euroyu aşmaması gerekiyor. Bakmakla yükümlü olunan her çocuk için bu tutara 586,08 euro ekleniyor. Örneğin iki çocuklu bir hak sahibinin yıllık gelirinin 11 bin 172,16 euroyu geçmemesi şartı aranıyor.

Destek ödemesi kişiye özel olup devredilemiyor ve herhangi bir ek artış içermiyor.

Aylık 200 euro olarak ödenecek destek, işsizliğin devam ettiği süre boyunca en fazla 12 ay süreyle verilecek. Ödeme kişiye özel olup devredilemeyecek ve herhangi bir ek artış içermeyecek. Destek, işsizlik, hastalık veya annelik ödenekleri gibi diğer sosyal yardımlardan bağımsız olarak hesaplanacak.

Haberler


Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk desteği için belirsizlik sürüyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi