Anasayfa


20-11-2016
Avrupa Türk Azınlıkları Çalışma Grubu (TAG) 3. Yıllık Toplantısı Berlin’de Yapıldı
FUEN Türk Azınlıkları ve Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) 3. Yıllık Toplantısı 16 Kasım 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de İçişleri Bakanlığı ek binasının konferans salonunda yapıldı.
20 Kasım 2016 Pazar



Toplantıya DEB Partisi’ni temsilen Genel Başkan Yardımcısı Av. Raif Usta katıldı.

Açılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habipoğlu, “Sizleri burada görmek çok sevindirici. Katılımcıların, bulundukları ülkelerdeki kendi topluluklarının yaşadıkları sorunların dile getirilmesi önemli bir adımdır” dedi.

İlk oturumda katılımcı kuruluşlar kendi azınlıklarında / topluluklarında son bir yıl içinde yaşanan gelişmeleri anlattılar ve değerlendirdiler.

Toplantıda söz alan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Raif Usta, 2016 yılı Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının göğüslemekle yükümlü olduğu sorunların her alanda sayı ve nitelik bakımından arttığı bir dönem, azınlığın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının nihai çözüme kavuşturulması bir yana, elde edilmiş hakların korunması noktasında bile geri gidildiği, eski kazanımların baskı altına alınarak yok sayıldığı bir dönem yaşandığını belirtti. Raif Usta; din özgürlüğü, siyasi temsil hakkı, etnik kimliğin inkâr edilmesi ve nefret suçları konularında yaşanan haksızlıkları dile getirerek FUEN Başkanı Lorant Vincze’yi ve diğer katılımcıları bilgilendirdi.

İkinci oturumda ise FUEN TAG bünyesindeki azınlıklar/topluluklar ile Balkanlar’daki Türklerin yaşadıkları ülkelerde anadili öğrenme hakkı ve anadilde eğitime ilişkin sorunları hakkındaki sunumlar ve anadilin korunması ve anadilde eğitime ilişkin kuruluşların yaptıkları çalışmalar anlatıldı.

Üçüncü oturumda da, FUEN TAG’ın işleyişine ve dışarıya yönelik çalışmalarına dair bilgilendirme ve değerlendirme sunumu yapıldıktan sonra, FUEN 2016 kongresinde yapılan tüzük değişikliği ve çalışma grupları yönetmeliklerin ayrıntılı sunumunun ardından FUEN TAG yönetmeliği onaylandı.

FUEN TAG Çalışma Grubu üyeleri Berlin’deki tarihi ve turistik yerleri ve ayrıca Almanya Federal Meclisi’ni de ziyaret etti.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret