Anasayfa

21-11-2016
Suriyeliler, Yunanistan diye Türk adasına bırakıldı
Türkiye'de İzmir'in Çeşme ilçesinden umut yolculuğuna çıkan 15 Suriyeli, Yunanistan'ın Sakız Adası diye bırakıldığı Kara Ada'dan Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
21 Kasım 2016 Pazartesi

Devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme açıklarında Eşek Adası olarak da bilinen Kara Ada'da bir grup mülteciyi belirledi. Tespit edilen mültecileri 2 saatlik bir çalışmayla adadan alan ekipler, Çeşme İskelesi’ne getirdi. Suriyeli olduğu öğrenilen 15 kişilik grup, Yunanistan’ın Sakız Adası denilerek Kara Ada’ya bırakıldıkları ortaya çıktı. Mülteciler, adaya bırakılmalarının ardından botun hızla uzaklaştığını anlattı. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, mültecilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.

Aralarında koltuk değnekli bir engellinin de bulunduğu mültecilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'de İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilecekleri öğrenildi.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi araç filosuna yeni iş makinesi ekledi

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Gümülcine’de Doğal Gaz Sıkıştırma İstasyonu açıldı

Prof. Dr. Lekkas depremi değerlendirdi

İskeçe’de deprem!

Zohran Mamdani, New York’un ilk Müslüman belediye başkanı oldu

Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı