Anasayfa

05-03-2026
Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu
Yunanistan’da faaliyet gösteren Türk ve Yunan iş insanları, Ramazan ayı vesilesiyle Atina’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
5 Mart 2026 Perşembe



Yunanistan’da faaliyet gösteren Türk ve Yunan iş insanları, Ramazan ayı vesilesiyle Atina’da düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği koordinasyonunda, Yunanistan Türk İş İnsanları Topluluğu ile kuruluş aşamasındaki Atina merkezli Yunan-Türk İş İnsanları Derneği (YUTİAD – ETΣE) öncülüğünde 4 Mart Çarşamba günü “Yunan-Türk İş Dünyası İftar Yemeği” düzenlendi.

Program, Paleo Faliro’daki bir restorantta gerçekleştirildi. İftar yemeğine Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Pire Başkonsolosu Işıl Işık Civelik, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Hamid Tatcı ile Batı Trakya Türk Azınlığı mensupları da dahil olmak üzere 30’u aşkın Türk ve Yunan iş insanı katıldı.

İftar programında iş dünyası temsilcileri bir araya gelerek iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, ticari iş birlikleri ve gelecekte hayata geçirilebilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Atina merkezli Yunan-Türk İş İnsanları Derneğinin girişimiyle düzenlenen buluşmanın, Yunanistan’daki Türk ve Yunan iş çevreleri arasındaki diyaloğu güçlendirmesi ve ekonomik iş birliğine katkı sağlaması hedefleniyor.


Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı