Anasayfa

06-03-2026
DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Gümülcine Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarının başörtüsü takması ve Türkçe konuşmasının yasaklanmasını talep eden Spartakos’a tepki gösterdi. Parti, söz konusu talebin toplumsal barış ve huzura yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.
6 Mart 2026 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Gümülcine Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarının başörtüsü takması ve Türkçe konuşmasının yasaklanmasını talep eden Spartakos’a tepki gösterdi. Parti, söz konusu talebin toplumsal barış ve huzura yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada, Gümülcine Belediyesindeki “Spartakaos” listesi üyelerinin Gümülcine Hastanesi Müdürü Eleni Rafaela’ya gönderdikleri mektupta başörtüsü kullanımı ve Türkçe konuşulmasının yasaklanmasını talep etmelerinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Açıklamada, sağlık çalışanlarının kendi aralarındaki iletişimde ana dillerini kullanmalarının herhangi bir işlevsel sorun oluşturmadığı vurgulandı. Aksine, çalışanların kendi kültürlerinin saygı gördüğü bir ortamda çalışmasının motivasyonu artırdığı ve çağdaş demokrasilerin de bu anlayışa dayandığı belirtildi.

DEB Partisi ayrıca, geçmişte Yunanca bilmedikleri için birçok kişinin sağlık hizmetlerinden yararlanırken ve günlük yaşamda çeşitli zorluklar yaşadığını hatırlatarak, azınlık mensubu doktorların hastalarla onların anlayabildiği dilde iletişim kurmasının daha sağlıklı ve etkin bir hizmet sunulmasına katkı sağladığını ifade etti.

Açıklamada, “İnancımız ve dilimiz buradadır, burada olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi. DEB Partisinin açıklaması, “Sayın Hastane Müdürü’nün bu aşağılayıcı mektuba gereken cevabı vereceğine ve toplumsal huzura katkıda bulunacağına inanıyoruz.” ifadeleriyle son buldu.


Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri