Anasayfa


23-11-2016
Başkonsolos Akıncı Eyalet Başkanı Metios’u ziyaret etti
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet (DMT) Başkanı Hristos Metios’u 23 Kasım Çarşamba günü makamında ziyaret etti.
23 Kasım 2016 Çarşamba

Metios görüşme sonrası yaptığı açıklamada ziyaretten dolayı Başkonsolos Akıncı’ya teşekkür etti. Metios, yapılan görüşmede kış aylarında Meriç nehrinde yaşanan su taşkınlıklarına karşı yapılabilecek işbirliğinin ele alındığını belirtti. Bunun yanında turizm konularında atılabilecek ortak adımlar ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığını söyleyen eyalet başkanı Metios; yaz aylarında bazı bölgelerde etkili olan sivrisineklerle mücadele konularının ele alındığını kaydetti.

Yeni göreve başlayan Hristos Metios’a başarı dileklerinde bulunan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Sayın Hristos Metios’a yeni görevinden dolayı bir nezaket ziyareti gerçekleştirdim. Kendilerini tebrik ederek başarı dileklerinde bulundum. Özellikle ekonomik işbirliği alanında verimli bir görüşme yaptık. Bulunduğumuz bölgenin 350 kilometre doğusunda Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul yer alıyor. Türkiye’nin aynı zamanda en önemli ekonomik bölgesi. Bu potansiyelden bölgenin ekonomik çıkarları ve gelişmesi adına daha fazla yararlanabileceğini düşünüyoruz. Müteveffa sayın Yorgos Pavlidis’in de çok üzerinde durduğu 72 saatlik vize muafiyeti uygulamasının bölgeye ciddi bir canlılık getireceğini düşünüyoruz. Görevine yeni başlayan Edirne valimiz de ilişkileri geliştirme konusunda son derece istekli. Karşılıklı ziyaretlerin geliştirilmesi ve arttırılması yolunda, bütün bu konuların daha somut bir şekilde görüşülebileceğini ve alt başlıkların ele alınabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Başkonsolos Akıncı’nın Eyalet Başkanı Metios ile görüşmesinde Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin ve eski Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı hazır bulundu.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı