Anasayfa

25-03-2026
25 Mart ülke genelinde törenlerle kutlandı.
Yunanistan’ın bağımsızlığını kutladığı 25 Mart, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
25 Mart 2026 Çarşamba



Yunanistan’ın bağımsızlığını kutladığı 25 Mart, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar dini ayinlerle başladı. Anıtlara, siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve askeri yetkililer tarafından çelenkler bırakıldı.

25 Mart Bağımsızlık Günü kapsamında Gümülcine ve İskeçe’de de törenler düzenlendi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen çelenk törenlerinde siyasi temsilciler ve kurumlar anıtlara çelenk koydu.

Gümülcine’de düzenlenen geçit töreninde sivil toplum kuruluşları, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yer aldı. Ardından askeri birlikler tören alanından geçti. Resmi geçit törenine azınlık ilkokulları, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu - Lisesi ile Hayriye Medresesi öğrencileri de katıldı.

İskeçe’de de 25 Mart kapsamında resmi geçit töreni düzenlendi. Törene okulların yanı sıra askeri birlikler ve dernekler katıldı. Geçit töreninde İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu ile İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi de yer aldı.

Haberler


PASOK’tan Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısı tepkisi

Atatürk Evine anlamlı ziyaret

GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı