Anasayfa

28-03-2026
Atina’da İstiklal Marşı’na özel anlamlı etkinlik
Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. “Korkma! Gençliğin Ruhu Burada!” temasıyla gerçekleştirilen resim sergisinde, çocukların hazırladığı eserler sanatseverlerle buluştu.
28 Mart 2026 Cumartesi



Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. “Korkma! Gençliğin Ruhu Burada!” temasıyla gerçekleştirilen resim sergisinde, çocukların hazırladığı eserler sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Etkinlikte, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle milli şair Mehmet Akif Ersoy da anıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Erciyes, İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini hatırlatarak, bu özel günün hem kutlanması hem de Mehmet Akif Ersoy’un anılması amacıyla programın düzenlendiğini ifade etti.

Erciyes, Mehmet Akif Ersoy’un marşı derin bir vatan sevgisiyle kaleme aldığını, karşılığında herhangi bir ücret kabul etmeyerek eserini millete armağan ettiğini vurguladı. Büyükelçi Erciyes, Mehmet Akif Ersoy için “Milletinin derdini yüreğinde hisseden, Türk milletine umut olan bir vatanseverdi.” ifadelerini kullandı.

Sergiye katkı sunan çocuklara teşekkür eden Erciyes, gençlerin milli değerleri yaşatma konusundaki duyarlılığının önemine dikkat çekti.

Programda ayrıca 12 yaşındaki Duru Hançer, İstiklal Marşı ve Türk bayrağının anlamını anlatan kısa bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında konuyu destekleyen bir animasyon da katılımcılara yansıtıldı.

Etkinlik sonunda çocuklara Büyükelçilik tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara ikramda bulunuldu.(AA)


Haberler


Atina’da İstiklal Marşı’na özel anlamlı etkinlik

GAT genel kurulu yarın

BTTDD yöneticilerinden Gaziosmanpaşa eski belediye başkanı Dr. İsmail Rüstemoğlu vefat etti

İskeçe Müftülüğü Ramazan’da çocuk ve gençlere yönelik 40’ın üzerinde iftar programı düzenledi

Atina’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları protesto edildi

Rodop ilinin yerel kalkınma planı ele alındı

İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları