Anasayfa

31-03-2026
Gümülcine’de motosiklet sürücü adayları için yeni sınav pisti açıldı
Gümülcine’de motosiklet sürücü adaylarına yönelik yeni sınav pisti hizmete açıldı. Dün (30 Mart Pazartesi) gerçekleştirilen açılışa, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve yetkililer katıldı.
31 Mart 2026 Salı



Gümülcine’de motosiklet sürücü adaylarına yönelik yeni sınav pisti hizmete açıldı. Dün (30 Mart Pazartesi) gerçekleştirilen açılışa, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve yetkililer katıldı.

Yeni sınav pisti, Gümülcine’de Filippu 82 adresinde, Ulaştırma ve Haberleşme Müdürlüğünün bulunduğu alanda kuruldu. Yetkililer, yeni tesisle birlikte sürücü adaylarının eğitim ve sınav süreçlerinin daha güvenli ve düzenli şekilde yürütüleceğini belirtti.

Açılışta konuşan Topsidis, “Modern ve uygun şekilde düzenlenmiş bir alan oluşturduk. Amacımız hem sınavların kalitesini artırmak hem de vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak.” dedi.

Söz konusu pist, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti’nde bu alanda kurulan ikinci tesis olma özelliğini taşıyor. Daha önce Dedeağaç’ta hizmete giren benzer bir pistin ardından, İskeçe’de de yeni bir pist yapılması planlanıyor. Kumçiftliği’nde ise uygun alan bulunmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, bölge genelinde benzer altyapı yatırımlarının devam edeceğini ve sürücü eğitiminde standartların yükseltilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Açılış programına ayrıca, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Yönetişimden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Rodop ilinde Arazi Politikaları ve Dağlık Bölgeden Sorumlu Meclis Üyesi Ahmet Osman Pehlivan ile Ulaştırma, Haberleşme ve Teknik İşler müdürlüklerinden yetkililer katıldı.

Haberler


Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı