Anasayfa

03-04-2026
Hükümette istifa edenlerin yerine görevlendirilen isimler açıklandı
OPEKEPE soruşturmasına ilişkin dosyaların Meclise gönderilmesinin ardından beklenen kabine değişikliği açıklandı. Bu sahah istifa eden kabine üyelerinin yerine görevlendirilenler kamuoyuna duyuruldu. Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis tarafından duyurulan revizyon kapsamında, kabinede önemli değişikliklere gidildi.
3 Nisan 2026 Cuma

OPEKEPE soruşturmasına ilişkin dosyaların Meclise gönderilmesinin ardından beklenen kabine değişikliği açıklandı. Bu sahah istifa eden kabine üyelerinin yerine görevlendirilenler kamuoyuna duyuruldu. Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis tarafından duyurulan revizyon kapsamında, kabinede önemli değişikliklere gidildi.

Açıklamaya göre, hükümete yeni katılan isimler Margaritis Shinas, Makarios Lazaridis ve Evangelos Turnas oldu. Schinas, Tarım Bakanlığı görevine getirilirken, Lazaridis Tarım Bakan Yardımcısı, Turnas ise İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı olarak atandı.

Öte yandan, önceki kabinede yer alan Yannis Kefalogiannis, Kostas Çiaras ve Dimitris Varcopulos yeni hükümette yer almadı.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis tarafından yapılan resmi açıklamada, kabinedeki atamalar şu şekilde sıralandı:

TARIM BAKANLIĞI
Bakan: Margaritis Shinas
Bakan Yardımcısı: Makarios Lazaridis
Bakan Yardımcısı: Yannis Andrianos

İKLİM VE SİVİL KORUMA BAKANLIĞI
Bakan: Evangelos Turnas
Bakan Yardımcısı: Kostas Katsafados

SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Bakanlığı bünyesinde, eski Bakan Yardımcısı Dimitris Varcopulos’un yürüttüğü yetkilerin bakanlık içinde yeniden dağıtılacağı bildirildi.

Kabine revizyonunun, OPEKEPE soruşturmasının yarattığı siyasi baskının ardından hükümetin krizi yönetme hamlesi olarak değerlendirildiği belirtiliyor.


Haberler


GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı

Diploma tartışması istifa getirdi

Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Atina’da Miçotakis’le görüştü

Antalya Forumu’nda Trampa’dan Batı Trakya vurgusu

Batı Trakya heyeti Antalya Diplomasi Forumu’nda

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için Ankara’ya kültür ve eğitim gezisi

Mehmet Emin son yolculuğuna uğurlandı

GAT üyeleri bowling turnuvasında bir araya geldi

Napoli’de film gibi banka soygunu

Baran’dan şap hastalığı uyarısı: “Gecikmeler hayvancılığı tehdit ediyor”

Muhalefetten hükümete yolsuzluk ve dinleme eleştirisi