Anasayfa

07-04-2026
Gümülcine Belediyesinden Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki
Gümülcine Belediyesi, Yeni Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki gösterdi. Belediye, Trakya bölgesinde yaşayan daimi sakinlere tanınan ücretsiz geçiş hakkının değiştirilmesi ve bazı durumlarda tamamen kaldırılmasına tepki gösterdi.
7 Nisan 2026 Salı

Gümülcine Belediyesi, Yeni Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki gösterdi. Belediye, Trakya bölgesinde yaşayan daimi sakinlere tanınan ücretsiz geçiş hakkının değiştirilmesi ve bazı durumlarda tamamen kaldırılmasına tepki gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, herhangi bir istişare süreci ya da ön bilgilendirme yapılmadan alınan bu kararın vatandaşları mağdur ettiği vurgulandı. Daha önce ücretsiz geçiş hakkından yararlanan bölge sakinlerinin artık otoyol geçiş ücreti ödemek zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, özellikle serbest meslek sahiplerinin bu haktan mahrum bırakıldığına dikkat çekilirken, geçiş kartlarının hem araca hem de sürücüye özel olması gerektiği yönündeki uygulamanın da gerekçe olarak sunulduğu belirtildi.

Gümülcine Belediyesi, ortaya çıkan bu durumun bölge halkının çıkarlarını korumaktan uzak olduğunu ve bazı planlı uygulamaları akla getirdiğini savundu. Belediye yetkilileri, şirketi bu “haksızlıkları” gidermeye ve Trakya’daki daimi sakinlere yönelik daha önce uygulanan destek politikasını sürdürmeye çağırdı.


Haberler


11 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istendi

Gümülcine Belediyesinden Egnatia Otoyolu şirketine sert tepki

Yerapetritis: “Türkiye ile istikrarlı ilişkiler Yunanistan’a stratejik avantaj sağlıyor”

Danışma Kurulunda yeni görev dağılımı

Başkonsolosluktan 23 Nisan’da çocuklara özel etkinlik

Fuel Pass başvurularında değişiklik

Ferhat’tan Egnatia Otoyolu için soru önergesi

’Belene Toplama Kampının Son Tutsakları’ belgesel filminin galası yapıldı

Mucize Tiyatrosundan İskeçe’de tiyatro şöleni

“Fuel Pass” başvuruları başladı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinden İstanbul’da turizm atağı

Milletvekili Ferhat’tan ELGA Genel Müdürü Likoyrentzos’a ziyaret