20-04-2026
Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.
19 Nisan Pazar günü başkonsolosluk bahçesinde gerçekleştirilen programa yoğun katılım olurken, çocuklar ve aileleri Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal tarafından karşılandı. Ünal çifti, etkinlik boyunca katılımcılarla yakından ilgilenerek bayram sevincine ortak oldu.
Program öncesinde konuşan Başkonsolos Ünal, 23 Nisan’ın sadece çocuklara değil, ailelere de hitap eden özel bir gün olduğuna dikkat çekti. Ünal, çocukların hayallerinin geleceğin temelini oluşturduğunu belirterek, onların iyi şartlarda yetiştirilmesinin ortak sorumluluk olduğunu ifade etti.
Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ünal, başkonsolosluk personelinin ailelerinin katkılarının önemine de değindi. Geleneksel 23 Nisan uygulamasını hatırlatan Ünal, çocukları temsili olarak makam koltuğuna oturmaya davet etti.
Konuşmaların ardından başlayan etkinliklerde çocuklar için hazırlanan oyun alanları ve etkinlik masaları büyük ilgi gördü. Çeşitli aktivitelerle eğlenen çocuklar, bayramın tadını doyasıya çıkarırken, veliler de bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.
Program kapsamında katılımcılara çeşitli ikramlar sunulurken, etkinlik renkli ve neşeli görüntüler eşliğinde sona erdi.