Anasayfa


30-11-2016
Milletvekili İlhan Ahmet toplantıyı protesto ederek terk etti
Milletvekili İlhan Ahmet: “Uydu anteniyle övünmeniz bölge halkına saygısızlıktır”
30 Kasım 2016 Çarşamba

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Bölgesel Kalkınma ve Tarım Politikaları konulu değerlendirme toplantısını “Hükümetin reklam kampanyasına dönüştüğü” görüşünü savunarak terketti.

“UYDU ANTENİ VERMEKLE ÖVÜNMENİZ TÜM BÖLGE HALKINA EN HAFİF TABİRİYLE SAYGISIZLIKTIR!”

POTAMİ Partisi Rodop milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya bölgesinden seçilen milletvekillerinin katılımıyla Tarım Bakanlığı’nda yapılan toplantıyı terk etti.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nda 29 Kasım Salı günü düzenlenen toplantıda söz alan milletvekili İlhan Ahmet Trakya ve Rodop’da tarım ve hayvancılık sektöründe iyileştime bekleyen temel konuları hatırlatarak, “Trakya çiftçisinin bakanlığınızından ve hükümetinizinden taleplerine kulaklarınızı tıkayarak, 4 milyon euroluk uydu anteni vermekle övünmeniz, gerek azınlık gerekse çoğunluk mensubu tüm bölge halkına en hafif tabiriyle saygısızlıktır” diye konuştu.

İlhan Ahmet, “Tarım Bakanlığı’nda eyaletimizdeki milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. ancak toplantı hükümetin reklamına dönüştü. Çiftçilerin gerçek ihtiyaçlarına ve beklentilerine değinmeyen bir toplantıydı. Tütün konusuyla ilgili olarak, diğer tarım meseleleriyle ilgili olarak defalarca taleplerde bulunduk ve bu konuları gündeme getirdik. Hükümet bu ciddi beklentilere cevap vereceğine insanlara çanak anten dağıtıyor. Bu ilgisizliği ve ciddiyetsizliği protesto ederek toplantıyı terkettim.” diye konuştu.

“Bölge halkı olarak, Trakya çiftçisine ciddiyetle yaklaşan, gerçekçi ve samimi politikalar geliştiren bir bakanlık ve hükümet iradesini görmek istiyoruz” diyen milletvekili Ahmet, “Boş laflardan ve olmayan icraatların reklamını yaparak hükümet propagandasından öteye geçmeyen faydasız toplantılardan derhal vazgeçmenizi tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
Görev süresi boyunca gerek ulusal parlamentoda gerekse AB komisyonlarında Trakya çiftçisinin sesini duyurmak için gayret sarfettiğini dile getiren İlhan Ahmet, toplantıyı terketmesiyle ilgili olarak Tarım Bakanı Vengalis Apostolu’ya yönelik bir açıklama gönderdi. İlhan Ahmet açıklamada şunları kaydetti:

“Sayın Bakan,

1. Binlerce tütün üreticisini yakından ilgilendiren tütüne ek prim desteği konusunda parlamentoya sunmuş olduğum soru önergesine, üzerinden 2 ay geçmesine rağmen iç tüzüğe aykırı olarak hâlâ cevap vermediğiniz için,

2. Başbakan’ın bölgemize gerçekleştirdiği ziyarette maddi destek müjdesi bekleyen çiftçilerimize, dalga geçer gibi uydu anteni müjdelediğiniz için,

3. Hayvan besicilerinin taleplerine (otlak sorunu) 1 yıldır cevap vermediğiniz için,

4. Bölgemizi ziyaret eden Başbakan Tsipras,Trakya çiftçisinin sorunlarına tek bir kelime ile dahi değinmediği için,

5. Başbakanın, azınlık ve çoğunluk mensubu çiftçilere karşı saygsızlık olarak addettiğim bu tutumunu onaylamadığım için,

6. Sadece şahsım tarafından defalarca dile getirilen onlarca talep, istek ve beklentilerine karşılık, bölge halkının tek sorununu ücretsiz televizyon izlemekten ibaret zanneden, zannetmekte ısrar eden hükümetin böge insanına karşı bu tavrını kabul edilemez bulduğum için, bu toplantıyı terketme kararı almış bulunuyorum.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler