Anasayfa

27-04-2026
İskeçe Türk Birliği genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi
İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kurulu, 26 Nisan Pazar günü birlik lokalinde yoğun katılımla yapıldı. Genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu seçimleri gerçekleştirildi.
27 Nisan 2026 Pazartesi



İskeçe Türk Birliği (İTB) genel kurulu, 26 Nisan Pazar günü birlik lokalinde yoğun katılımla yapıldı. Genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu seçimleri gerçekleştirildi.

Genel kurul, divan başkanlığının belirlenmesiyle başladı. Divan başkanlığına Mehmet Hacıhalil seçilirken, yazmanlık görevlerini Merve Kara ve Binnur Osmanoğlu üstlendi. Genel kurulda toplam 467 üye oy kullandı.

Genel kurul öncesinde, vefat eden İTB yöneticileri ile Batı Trakya Türk Azınlığının liderleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Divan oluşumunun ardından selamlama konuşmalarına geçildi. Bu bölümde İTB Başkanı Kerem Abdurahimoğlu ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa birer konuşma yaptı.

Daha sonra Kerem Abdurahimoğlu faaliyet raporunu okuyarak yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaları aktardı. Denetim Kurulu adına Murat Sebahattinoğlu ise denetim raporunu sundu.

Eleştiriler ve öneriler bölümünde ise Ehat Can, Ahmet Kara, Hüseyin Zeybek, Burhan Baran, Ahmet Kurt, Hüseyin Baltacı ve Ozan Ahmetoğlu söz alarak görüş ve önerilerini paylaştı.

Ardından eski yönetim oy birliğiyle ibra edildi ve aklandı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu adayları belirlenerek oylamaya geçildi. Oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürdü.

İTB yönetim ve denetim kurulu üye adaylarının (alfabetik sırayla) aldığı oylar şu şekildedir:

YÖNETİM KURULU
1- Aydın Cambaz – 247 oy
2- Aysun Kara – 204 oy
3- İpek Salihoğlu – 323 oy
4- Kerem Abdurahimoğlu – 386 oy
5- Seher Ahmet – 193 oy
6- Selin Delioğlu – 131 oy
7- Zeynur Bargan – 204 oy

DENETİM KURULU
1- İsmet Tüccar – 261 oy
2 - Seval Alidayı – 220 oy
3 - Yasemin Arap – 190 oy

GÖREV DAĞILIMI
Seçimlerin ardından Genel Kurul Başkanı Mehmet Hacıhalil’in başkanlığında görev dağılımı yapıldı. Buna göre İTB yönetim ve denetim kurulu şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU
Başkan: Kerem Abdurahimoğlu
Asbaşkan: Zeynur Bargan
Genel Sekreter: İpek Salihioğlu
Kasadar: Aydın Cambaz
Üye: Aysun Kara
Üye: Seher Ahmet
Üye: Selin Delioğlu

DENETİM KURULU
Başkan: İsmet Tüccar
Üye: Seval Alidayı
Üye: Yasemin Arap


Haberler


Mevsimlik itfaiyeciler 12 ay istihdam istedi

İsmail Rodoplu ölümünün 6. yılında anılacak

Akaryakıt desteği Eylül’de de devam edecek

İsrail ile Yunanistan, ’Aşil Kalkanı’ hava savunma anlaşmasını imzaladı

Yalımlı’da geleneksel Mahya etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi

GAT’tan çocuklara kırtasiye desteği

Başkonsolos Ünal’dan Bratankova’ya ziyaret

ABD Dışişlerinde Heybeliada Ruhban Okulu gündemi

“Predator” dinleme skandalı AİHM’e taşındı

Bluefarm Tarım ile Blueberry Ladies arasında sözleşmeli tarım iş birliği

Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti