Anasayfa

28-04-2026
Brika, Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti
İskeçe İlinden Sorumlu Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Polikseni Brika görevinden istifa etti. İstifası, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis tarafından kabul edildi.
28 Nisan 2026 Salı

İskeçe İlinden Sorumlu Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Polikseni Brika görevinden istifa etti. İstifası, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis tarafından kabul edildi.

Brika yaptığı açıklamada, istifasının siyasi nedenlere dayanmadığını, ani gelişen ve sağlıkla ilgili bir ailevi sorun nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Önümüzdeki dönemde bu durumun kendisini zaman zaman görevlerinden uzak kalmaya zorlayacağını ifade eden Brika, bu nedenle sorumluluklarının gereğini yerine getiremeyeceğini vurguladı.

Görev süresi boyunca kendisine duyulan güven için Eyalet Başkanı Topsidis’e teşekkür eden Brika, bu süreçte elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade etti. Topsidis’in doğru kişi ve doğru görevde olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Görevinden ayrılmasına rağmen siyasetten çekilmeyen Brika, eyalet meclis üyesi olarak çalışmalarını sürdüreceğini ve bölgeye katkı vermeye devam edeceğini açıkladı. Ayrıca kendisine destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

FOTO: Polikseni Brika Facebook hesabı

Haberler


Sınır kuyruğunda “Erik Dalı” molası: Bekleyiş dans pistine döndü

1 Mayıs tatili öncesi trafik güvenliği önlemleri artırıldı

Yerapetritis Dibeybe ile Trablus’ta görüştü

Brika, Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti

Atina’da EFKA binasında silahlı saldırı: 1 yaralı

Nedim Pastanesinin sahibi Ersin Mehmet “Ayın Esnafı” seçildi

Güney Meriç’te Hıdırellez hazırlığı

İrfan Hacıgene’den Koroner Ünitenin faaliyete geçirilmesi çağrısı

Güreci’de 1 Mayıs çağrısı: Altın madenciliğine karşı buluşma

KKE: “Anlaşmalar halkın değil şirketlerin çıkarına”

Geleneksel Çocuk Şenliği’ne yoğun katılım

İskeçe Türk Birliği genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi