Anasayfa

28-04-2026
Atina’daki silahlı saldırıda yeni gelişme: Aynı saldırgan ikinci noktada da ateş açtı
Atina’da Kerameikos bölgesindeki EFKA binasında sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırının ardından olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İlk saldırıyı gerçekleştiren 89 yaşındaki şüphelinin, kısa süre sonra ikinci bir noktada daha ateş açtığı bildirildi.
28 Nisan 2026 Salı

Atina’da Kerameikos bölgesindeki EFKA binasında sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırının ardından olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İlk saldırıyı gerçekleştiren 89 yaşındaki şüphelinin, kısa süre sonra ikinci bir noktada daha ateş açtığı bildirildi.

Yunan polisinin verdiği bilgilere göre, sabah saatlerinde EFKA binasına av tüfeğiyle girerek bir çalışanı yaralayan şüpheli, olay yerinden kaçtıktan sonra Lukareos Caddesi’ndeki Sulh ve Ceza Mahkemesine gitti. Burada da ateş açan saldırganın, ilk belirlemelere göre dört kişiyi daha yaraladığı ifade edildi.

Yetkililer, her iki olayda yaralanan toplam beş kişinin hastaneye kaldırıldığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırganın koyu renk bir pardösü giydiği ve silahını bu kıyafetin içinde sakladığı belirtildi. İlk saldırının ardından taksiyle adliyeye geçtiği öne sürülen şüphelinin, ikinci olayın ardından silahını olay yerinde bırakarak kaçtığı kaydedildi.

Öte yandan, saldırganın adliyeden ayrılırken arkasında bir dosya bıraktığı, dosyada gazete kupürlerinin bulunduğu ve bunların saldırının nedenlerine ilişkin ipuçları içerdiğinin değerlendirildiği bildirildi.

Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberler


Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’

Polisin ateş ederek öldürdüğü otizmli genç için binlerce kişi yürüdü

Işık Sadık Ahmet, TBMM’deki 15 Temmuz anma törenine katıldı

İskeçe Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programı

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz doğduğu köyde anıldı

İskeçe’deki kapalı yüzme havuzu ağustos ayı boyunca kapalı olacak

ELAS Partisi siyasi örgütlenme sürecini başlattı

Doğu Makedonya - Trakya’da uyuşturucu operasyonu: Bir haftada 22 gözaltı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda kayıt krizi: Bazı öğrencilerin kayıtları iptal edildi

Çanakkale – Limni feribot seferleri başladı