Anasayfa

01-12-2016
Yunanistan’da borç hafifletme umudu
Yunanistan Maliye Bakanı Çakalotos: "Üç tarafın 5 Aralık’ta Yunan ekonomisine fayda sağlayacak bir anlaşmaya varmasını umuyoruz"
1 Aralık 2016 Perşembe

Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos, ülkesinin kamu borcunun kreditörleri tarafından hafifletilmesine ilişkin, "Üç tarafın 5 Aralık’ta Yunan ekonomisine fayda sağlayacak bir anlaşmaya varmasını umuyoruz." dedi.

Amerikan-Yunan Ticaret Odası’nın düzenlediği konferansta konuşan Çakalotos, ülkesinin kurtarma paketi anlaşmalarına sıkıca bağlı kaldığını vurguladı.

Çakalotos, şu anda hükümetin kreditörlerle kemer sıkma reformlarına ilişkin müzakere sürecinde bulunduğunu, bu süreçte en önemli meselenin toplu iş sözleşmeleri ve toplu işten çıkarmalar konusundaki tartışmalar olduğunu belirtti.

Avrupa kurumlarının, iş haklarına ilişkin AB müktesebatı çerçevesinin dışında taleplerde bulunamayacağına işaret eden Çakalotos, "Bir ülke kurtarma paketi programında diye daha az hakka sahip olacak diye bir şey yok. Bu haksızca ve uygun değil." diye konuştu.

Çakalotos, ülkesinin kamu borcunun hafifletilmesi konusunda kısa vade için kreditörlerle büyük oranda uzlaşmaya varıldığını belirterek, "Orta ve uzun vade için de müzakereleri bekliyoruz. Üç tarafın 5 Aralık’ta Yunan ekonomisine fayda sağlayacak bir anlaşmaya varmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi’nin ekonomi politikalarını eleştiren Çakalotos, Euro Bölgesi’nin başarısız olduğunu ve çözüm ürettiğini gösteremediğini savundu.

Çakalotos, "Eğer borç hafifletme olmazsa ikinci gözden geçirme süreci tamamlanamaz. Yunanistan parasal genişleme programına katılamaz ve böylece sermaye piyasalarına geri dönemez." dedi.

Hükümet, ülkenin yıllık gayrisafi milli hasılasının yüzde 180’ine ulaşan yaklaşık 315 milyar euroluk kamu borcunun hafifletilmesine ilişkin 5 Aralık 2016’daki Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında kreditörleriyle uzlaşma sağlamayı umuyor.

Haberler


Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor

Şiddetli yağış ve fırtına ülke genelinde etkisini gösterdi

İskeçe’de sağanak yağmur sorunlara neden oldu: Yollar kapandı, evleri su bastı

Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı