Anasayfa

07-05-2026
Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu
İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Çay Mahalle köyü imamı Ayhan Hacı Karaahmet’in oğlu Ömer Hacı Karaahmet, önemli bir başarıya imza attı.
7 Mayıs 2026 Perşembe

İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Çay Mahalle köyü imamı Ayhan Hacı Karaahmet’in oğlu Ömer Hacı Karaahmet, önemli bir başarıya imza attı.

İstanbul Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Ömer Hacı Karaahmet, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması kapsamında gösterdiği üstün performansla Türkiye üçüncüsü oldu.

Konuyla ilgili olarak İskeçe Müftülüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yarışmada elde edilen derece, ailesi başta olmak üzere İskeçe Müftülüğümüz ve Batı Trakya Türk Azınlığı için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Güzel sedası, gayreti ve başarılı performansıyla dikkat çeken Ömer yavrumuz, Batı Trakya’nın adını Türkiye genelinde duyurarak önemli bir gurur vesilesi oldu. Bu başarı, Batı Trakya’da din eğitiminin, cami hizmetlerinin ve aile terbiyesinin genç nesiller üzerindeki olumlu yansımalarını bir kez daha göstermiştir. Genç kardeşimizin elde ettiği derece, geleceğe umutla bakmamıza vesile olmuş; azim, emek ve güzel ahlakla nice başarıların mümkün olduğunu ortaya koymuştur.

İskeçe Müftülüğü olarak Ömer Hacı Karaahmet yavrumuzu tebrik ediyor; ailesini, hocalarını ve emeği geçenleri kutluyoruz. Rabbimizden kendisine ilim, irfan ve güzel hizmetlerle dolu başarılı bir ömür niyaz ediyoruz.”


Haberler


İsmail Rodoplu ölümünün 6. yılında anılacak

Akaryakıt desteği Eylül’de de devam edecek

İsrail ile Yunanistan, ’Aşil Kalkanı’ hava savunma anlaşmasını imzaladı

Yalımlı’da geleneksel Mahya etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi

GAT’tan çocuklara kırtasiye desteği

Başkonsolos Ünal’dan Bratankova’ya ziyaret

ABD Dışişlerinde Heybeliada Ruhban Okulu gündemi

“Predator” dinleme skandalı AİHM’e taşındı

Bluefarm Tarım ile Blueberry Ladies arasında sözleşmeli tarım iş birliği

Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti

Balaban köyünde kadın cinayeti