Anasayfa


02-12-2016
Meschede derneği aile gecesi düzenledi
Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Meschede şehrindeki kültür ve aile gecesinde bir araya geldi.
2 Aralık 2016 Cuma



Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 26 Kasım Cuma gecesi Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf, Aydın Ahmet ve İsmail Rüşüt’ün yer aldığı geceye Meschede şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri katıldı.

Kültür ve Aile Gecesi, ev sahibi Meschede derneğinin Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu yönetim kurulu üyesi Aydın Ahmet’in yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Ardından kürsüye gelen ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Meschede derneği başkanı Tuncay Karaçoban Mehmet ve yönetim kurulu üyelerini düzenledikleri bu güzel gece nedeniyle tebrik ederek, ABTTF’yi temsilen Başkanlık Kurulu üyesi arkadaşları ile birlikle geceye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Derneklerin Batı Trakya Türklerini bir çatı altında toplaması nedeniyle çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Habipoğlu, düzenledikleri bu tür gecelerin Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, Batı Trakya Türk azınlığının kültürünün, örf ve adetlerinin yaşatılıp muhafaza edilmesine ve yeni nesillere aktarılmasına büyük katkı sağladığını ve azınlık mensuplarının Almanya’da asimile olmaması için çok önemli olduğunu dile getirdi. ABTTF’nin Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için uluslararası platformlarda yürüttüğü çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Habipoğlu, tüm konukların yaklaşan 2017 yılını kutladı.

Geceye katılanlar, derneğin Kadınlar Kolu’nun hazırladığı yiyeceklerin tadına bakarak canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

Haberler


Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor