Anasayfa


02-12-2016
Batı Trakyalı kadınlardan Bursa ziyareti...
Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi’nin (BAKEŞ) gerçekleştirdiği organizasyonla Batı Trakyalı kadınlardan oluşan 40 kişilik heyet İstanbul’dan sonra Bursa’yı ziyaret etti.
2 Aralık 2016 Cuma

Heyette, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Batı Trakya El Sanatı Gönüllü Öğretmenleri, Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü ve yöneticileri yer aldı.

Batı Trakya’dan giden heyet İstanbul’dan Bursa’ya geçti. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse’nin girişimleri ve koordinatörlüğünde ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezide Batı Trakyalı kadınlar Bursa’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdiler, BUSMEK el atölyelerini ziyaret ettiler.

Bursa gezisi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ziyaretiyle başladı. Şube başkanı Şükrü Köse’yle görüşen heyet, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.

Merinos Kültür Merkezi ve bazı müzeleri gezen Batı Trakyalı kadınlar, Ulu Cami ve Koza Han’ı ziyaret ettiler. BAKEŞ’in organizasyonuyla Bursa’ya giden Batı Trakyalı kadınlar, aynı gün akşam yemeğinde Batı Trakyalı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la biraraya geldiler.
Batı Trakyalı kadınların Bursa gezisinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kendilerine rehberlik etti.

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı ve BAKEŞ yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse’ye gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı