Anasayfa

19-05-2026
Muhalefetten İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısına tepki
Muhalefetteki sol görüşlü partiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukasını kırmayı ve yaşamsal insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu’na dün (18 Mayıs Pazartesi) yaptığı saldırıya tepki gösterdi.
19 Mayıs 2026 Salı

Muhalefetteki sol görüşlü partiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukasını kırmayı ve yaşamsal insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu’na dün (18 Mayıs Pazartesi) yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Muhalefetteki SİRİZA Partisi basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Deniz Kuvvetlerinin uluslararası dayanışma amaçlı Küresel SumudFilosu’na saldırısı bir korsanlık faaliyetidir ve her açıdan uluslararası hukukun ihlalidir." ifadesi kullanıldı.

Bu tür eylemlerin bir an evvel durması gerektiği vurgulanan açıklamada, aralarında Yunanistan vatandaşlarının da bulunduğu filodaki tüm aktivistlerin Gazze’ye güvenli bir şekilde varması gerektiğine dikkat çekildi.

Yeni Sol Partisinden yapılan açıklamada da İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısının açık denizlerde bir başka yasa dışı saldırı eylemi olduğuna işaret edildi.

Yunanistan Komünist Partisinden (KKE) yapılan yazılı açıklamada ise saldırı, "terör devleti İsrail’in Gazze için dayanışma filosuna karşı yeni bir korsan eylemi" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması, İsrail ile her askeri işbirliği dahil olmak üzere her tür işbirliğinin kesilmesi, Lübnan’da akan kanın durması ve Filistin Devleti’nin tanınması istendi.(AA)

Foto: x.com/gbsumudflotilla

Haberler


Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı