Anasayfa

19-05-2026
Ketenlik köyünde hatim coşkusu
İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik köyü Kur’an kursu öğrencileri için 17 Mayıs Pazar günü Ketenlik Yukarı Mahalle Camiinde hatim etkinliği düzenlendi. Köy halkı ve öğrenci velilerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Mayıs 2026 Salı



İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik köyü Kur’an kursu öğrencileri için 17 Mayıs Pazar günü Ketenlik Yukarı Mahalle Camiinde hatim etkinliği düzenlendi. Köy halkı ve öğrenci velilerinin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleşti.

Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Kur’an kursunda eğitim gören 26 öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve şiirler duygu dolu anlar yaşattı. Hatim duası ise müftü Mustafa Trampa tarafından yapıldı.

Tören kapsamında, uzun yıllar Ketenlik köyünde imamlık yaptıktan sonra emekliye ayrılan din görevlisi Sami İsmailko’ya İskeçe Müftülüğü tarafından teşekkür plaketi verildi.

Müftü Mustafa Trampa, İsmailko’ya köye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, emeklilik hayatında sağlık ve huzur dileklerini iletti.

Hatim törenine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın yanı sıra milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği Başkanı Kerem Abdurrahimoğlu, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Meclis Üyeleri Fatih İsmailko, Salih Yörük ve İbrahim Amuçka, İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümn Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yerel yöneticiler ve diğer davetliler katıldı.

Programda söz alan konuşmacılar, azınlık eğitiminin önemine dikkat çekerek Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının değerlerine sahip çıkılması ve birlik-beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, hatim yapan öğrencilerle konukların toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Müftü Mustafa Trampa’nın kıldırdığı öğle namazının ardından ise katılımcılara geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ketenlik köyünde yaşanan manevi atmosferin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Kur’an kursu öğrencilerinin gösterdiği performansın takdire şayan olduğunu ifade eden Trampa, öğrencileri yetiştiren hocaları ve destek veren aileleri tebrik etti. Ayrıca köy halkına, mütevelli heyetine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti ve çocuklara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.


Haberler


Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor

Öğrencilerden hayat pahalılığına karşı çadırlı eylem

Egnatia Otoyolu’nda ağır tonajlı araçlara geçiş yasağı

GAT’tan doğaya anlamlı katkı