Anasayfa


05-12-2016
BTTDD Teşkilat Toplantısı’nı gerçekleştirdi
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Ocak - Şubat 2017 döneminde gerçekleşecek olan 10 Şube genel kurulundan önce son Teşkilat Toplantısı 3 Aralık Cumartesi günü BTTDD Zeytinburnu Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
5 Aralık 2016 Pazartesi



Saygı Duruşu ile başlayan teşkilat toplantısının açılış konuşmasını Teşkilat Başkanı Musa Yurt yaptı. “Toplum bilincinde olmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur” diyen Yurt, “Kurumsallaşmadığımız müddetçe, hırslarımıza yenik düştükçe, davamızdan uzaklaştıkça akıntıya kürek çekmekten öteye gidemeyiz. Teşkilat toplantımızın amacı bir araya gelerek sorunları değil, çözümleri bulmak amaçlı olmalı ve çözüm üretmeliyiz. Sizlerden ricam çözüm önerilerinizi ileterek katkı sağlamanızdır” ifaddelerini kullandı.

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, 28 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulla değiştirilen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Tüzüğünde değişen ve yeni olarak tüzüğe eklenen maddeleri tek tek teşkilat mensupları ile paylaşarak Ocak - Şubat 2017 döneminde gerçekleştirilecek olan 10 şube kongresinin de bu şartlara göre gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Şube Başkanlarına yeni tüzüğe göre gerçekleştirecekleri şube kongrelerinde en önemli detayın oy kullanma şartı için aidat yatırma zorunluluğunun kalktığını söyleyen Hüseyin, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi olan her Batı Trakya Türk'ünün şubesinde oy kullanabileceğini belirtti. Başkan Hüseyin, bu güne kadar tahsil edilemeyen ve kayıtlarda ciddi bir sıkıntıya sebebiyet veren üyelerin geçmiş dönemlerdeki aidat borçları için genel kurullarda bir defaya mahsus bir af getirilmesi ve tüm üyelerin aidat borçlarının sıfırlanması yönünde genel merkez olarak karar aldıklarını ve buna yönelik önergeleri hazırlayarak şube genel kurullarına sunmalarını istedi.

Genel başkan devamında da 24 Mayıs 2015 tarihinde seçildikleri Genel Merkez Genel Kurul konuşmasında verdiği bir diğer söz olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üye kayıtlarına yönelik güncelleme ile ilgili çalışmaları da bitirdiklerini söyledi. Hazırlanan üye kayıt programı ile Genel Merkez ve 13 şube ile kapatılan Eskişehir ve Konya şubelerindeki tüm üyelerin kayıtlarının programa yüklendiğini belirten Hüseyin, Genel Merkez ve şubelerinde şu an itibari ile mevcut üye sayılarını teşkilat mensupları ile paylaştı.

“Bizim davamız Milli Batı Trakya davasıdır, benim ve genel merkez yönetimimde hiç kimsenin şahıslarla işi yoktur” diyen Hüseyin, üye programı ile ilgili de Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu'nun yaklaşık bir yıllık bir emek harcadığını, programın tam olarak kullanıma hazır olduğunu söyledi.

Devamında sırası ile Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Şaban Sakalı, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Zeytinburnu Şube Başkanı Besim İsmailbaşa, Bakırköy Şubesini temsilen Mümin Öztürk, Küçük Çekmece Şubesinin temsilen H. Vedat Meşeli, eski, Gebel Başkanlar Opr. Dr. Erol kaşifoğlu, Av. Ahmet Uztetik, Ramazan Çakır ve Selahattin Yıldız, Genel Merkez Başkan Vekili Sebahattin Meriç, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Hasan Yazıcı, Disiplin Kurulu Üyesi Av. Selahhatin Meriç, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kocaahmet, İzmit Kadın Kolları Başkanı Aslı Devrim, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Külübü Başkanı Hakan Güler, Bursa Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Av. Orhan Kayalı ve toplantıya katılan diğer teşkilat mensupları söz alarak çalışmalar hakkında görüş ve eleştiri ile gelecek dönem ile Batı trakya Türklerinin sorunlarının çözüm yolları için önerilerini sundular.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı