Anasayfa

22-05-2026
Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”
Tempi tren faciasında kızını kaybettikten sonra adalet arayışının sembol isimlerinden biri haline gelen Maria Karistianu, uzun süredir konuşulan siyasi hareketini dün Selanik’te düzenlenen etkinlikte resmen kamuoyuna tanıttı. Karistianu’nun açıkladığı partinin adı “Demokrasi için Umut – Bağımsız Vatandaşlar Hareketi” oldu.
22 Mayıs 2026 Cuma

Tempi tren faciasında kızını kaybettikten sonra adalet arayışının sembol isimlerinden biri haline gelen Maria Karistianu, uzun süredir konuşulan siyasi hareketini dün Selanik’te düzenlenen etkinlikte resmen kamuoyuna tanıttı. Karistianu’nun açıkladığı partinin adı “Demokrasi için Umut – Bağımsız Vatandaşlar Hareketi” oldu.

Yeni oluşumun “adalet, şeffaflık ve kurumsal dönüşüm” hedefiyle yola çıktığı belirtilirken, hareketin “Yeni bir başlangıç için umut” sloganını benimsediği ifade edildi.

Selanik’teki Olimpion Sinemasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına yoğun katılım dikkat çekti. Karistianu konuşmasında yalnızca Tempi faciasını değil, hukuk sistemi, yolsuzlukla mücadele ve devlet kurumlarının işleyişine ilişkin eleştirilerini de gündeme taşıdı. Yeni hareketin kendisini “bağımsız yurttaş girişimi” olarak tanımladığını söyledi.

Partide öne çıkan isimler arasında Karistianu’nun yakın çalışma arkadaşı ve avukatı Maria Gratsia yer alıyor. Ayrıca, ALTER TV’nin Moskova muhabiri olarak görev yapan deneyimli gazeteci Thanasis Avgerinos’un partinin sözcüsü olacağı ifade edildi.

Basınında yer alan değerlendirmelerde, hareketin özellikle mevcut siyasi partilerden uzaklaşan protesto seçmenlerinden destek bulabileceği belirtiliyor. Ayrıca etkinlikte diaspora temsilcilerinin de yer aldığı ve kurucu deklarasyona destek verdiği bildirildi.

Karistianu’nun siyasete resmen giriş yapması, Yunanistan’da yaklaşan seçim süreci öncesinde dengeleri etkileyebilecek gelişmelerden biri olarak değerlendiriliyor.


Haberler


İsrail ile Yunanistan, ’Aşil Kalkanı’ hava savunma anlaşmasını imzaladı

Yalımlı’da geleneksel Mahya etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi

GAT’tan çocuklara kırtasiye desteği

Başkonsolos Ünal’dan Bratankova’ya ziyaret

ABD Dışişlerinde Heybeliada Ruhban Okulu gündemi

“Predator” dinleme skandalı AİHM’e taşındı

Bluefarm Tarım ile Blueberry Ladies arasında sözleşmeli tarım iş birliği

Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti

Balaban köyünde kadın cinayeti

Yaşlı nüfus çocuk sayısının neredeyse iki katı

Burhan Baran, konsolosluklardaki randevu gecikmelerini meclis gündemine taşıdı