Anasayfa


05-12-2016
“Okutan Anne Projesi” üyeleri kahvaltıda buluştu
“Okutan Anne Projesi”ne destek veren anneler, 4 Aralık Pazar günü İskeçe’de Ksanthipi lokantasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.
5 Aralık 2016 Pazartesi



Okutan Anne Projesi'nde yer alan 350 anneden, İskeçe'deki etkinliğe 150 anne katıldı. Buluşmaya, proje koordinatörleri Sevtap Hint ve Müberra Karadayı başta olmak üzere, proje üyeleri, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı, konsolosluk görevlileri eşlerinden Bahar Kavuncu, Semra Karapaça, Mustafçova Belediyesi Başkan Yardımcısı Emdiye Efendi, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Okul Sahibi Saime Kırlıdökme, Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü Fatma Saliemin ve çok sayıda anne katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan proje koordinatörlerinden Sevtap Hint, kahvaltıya katılanlara teşekkür etti. Sözkonusu projenin 2008 yılında hayata geçirildiğini kaydeden Hint, projenin bugüne kadar toplum tarafından kabul gördüğünü ve halk tarafından sahiplendiğini hatırlattı. Çok sayıda annenin desteği ile birlikte bu proje sayesinde ilk, orta ve üniversite düzeyinde eğitimin farklı kademelerinde 45 çocuğun okutulduğunu söyleyen koordinatör Sevtap Hint, toplum tarafından da bu projeye büyük bir hassasiyetin oluşması gerektiğini söyledi.

“OKUTTUĞUMUZ ÇOCUKLAR KENDİ ÇOCUKLARIMIZLA EŞDEĞERDİR”

Konuyla ilgili bir örnek veren Sevtap Hint, “Son zamanlarda televizyonlarda yayımlanan ‘Darüşşafaka olmasa da olur’ reklamını hepimiz biliyoruz. Bir bayan çanta beğeniyor, başka bir bayan ayakkabı beğeniyor, daha sonra da o ürünleri almayarak ‘Olmasa da olur’ diyorlar. Ama bir çocuğun okumaması bizim için, olmazsa olmazımızdır. Çoğumuzun evleri eşyalarla ya da başka şeylerle dolmuş durumda. Fazladan aynı ürünleri farklı renkte almasak da olur. Yeter ki o parayı çocuğumuzun okuması için katkı sağlamak amacıyla kullanabilelim. Çünkü çocuklarımız, hepimizin geleceğidir. Bu çocuklar iyi bir eğitim aldıktan sonra yine bu toplumumuza hizmet edeceklerdir. Aslında okuttuğumuz çocuklar kendi çocuklarımızla eşdeğerdir” diye konuştu. Ayrıca projeye zaman içerisinde babaları da dahil edebileceklerini söyleyen Sevtap Hint, eğitime tüm bireylerin katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Diğer yandan İskeçe’nin Şahin köyünden çok sayıda annenin projeye destek verdiğini söyleyen Sevtap Hint, önümüzdeki günlerde Şahin köyünde de bir kahvaltı organizasyonu düzenlemek istediklerini belirtti.

Kahvaltıda söz alan Başkonsolos eşi Hülya Akıncı, ‘Okutan Anne Projesi’nin çok yapıcı bir proje olduğunu ve bu projenin toplumun ihtiyaçları doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Bu projeye sahip çıkılması gerektiğini, özellikle kız çocuklarının eğitiminin de son derece önemli olduğunu kaydeden Akıncı, kız çocuklarının bir toplumun geleceğinde de bir anne olarak yine bu toplumun bireylerini yetiştireceğini söyledi. Son olarak Hülya Akıncı, bu projeye destek veren tüm annelere teşekkür etti.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı