Anasayfa

05-12-2016
İtalya'da referandumun ardından hükümet krizine doğru
İtalya'da 4 Aralık Pazar günkü referandumun ardından istifa edeceğini açıklayan Başbakan Matteo Renzi, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.
5 Aralık 2016 Pazartesi

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, kendisinin ve kabinesinin istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanına gideceğini açıklayan Renzi'nin, sabah saatlerinde Quirinale Sarayı'ndaydı.

Renzi'nin görüşmede istifasını sunmadığı ancak, ikilinin yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı ve başbakanın mevcut siyasi durumu ele aldıkları tahmin ediliyor.

Başbakan Renzi'nin, bakanlar kurulunu toplaması ardından istifaları sunmak üzere yine saraya çıkması bekleniyor.

YENİ BAŞBAKAN TAHMİNLERİ

Öte yandan, basında başbakan adaylarına yönelik tahminler başladı.

Mattarella'nın uzlaşmacı isimlerden Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan ya da Senato Başkanı Pietro Grasso yönetiminde ülkeyi erken seçime ya da 15 ay sonra planlanan seçimlere götürebilecek bir hükümetin kurulmasını isteyebielceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Mattarella'nın siyasi istişareler sonucunda vereceği karar, ülkenin siyasi ve mali istikrarı ve AB ile olan ilişkileri açısından büyük önem taşıyor.

Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”

Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”

Yeni göç yasa tasarısı protesto edildi

1960’tan bu yana en sıcak 3’üncü yaz mevsimi

Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”