Anasayfa

29-05-2026
Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı
Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığı ile OPEKA tarafından yapılan açıklamaya göre, A21 Çocuk Yardımı başvuruları için elektronik platform bugün (29 Mayıs Cuma) itibarıyla yeniden açıldı.
29 Mayıs 2026 Cuma

Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığı ile OPEKA tarafından yapılan açıklamaya göre, A21 Çocuk Yardımı başvuruları için elektronik platform bugün (29 Mayıs Cuma) itibarıyla yeniden açıldı.

Yeni başvuruların yanı sıra 2026 yılına ait mevcut başvurularda değişiklik yapılabilmesine de imkan tanınacağı belirtildi. Başvuru platformunun 10 Temmuz saat 18.00’e kadar açık kalacağı ifade edildi.

Çocuk yardımından yararlanmak isteyen hak sahipleri başvurularını, kişisel Taxisnet şifrelerini kullanarak IDIKA ve OPEKA’nın elektronik hizmetler platformu üzerinden gerçekleştirebilecek.

Yardım miktarının, A21 başvurusunda beyan edilen çocuk sayısı ile ailelerin 2024 vergi yılına ait toplam gelirine göre hesaplanacağı bildirildi. 2026 yılı gelir vergisi beyannamesinin verilmesinin ardından ise hesaplamalarda 2025 yılı gelirlerinin dikkate alınacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yardımın verilebilmesi için çocukların zorunlu eğitim kapsamında anaokulu hazırlık sınıfından ortaokul son sınıfa kadar düzenli devam şartının da kontrol edileceği belirtildi.

Yetkililer, başvurunun geçerli sayılabilmesi için sistemde kesin onayla tamamlanması gerektiğini, yalnızca geçici kayıt olarak bırakılan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını hatırlattı.

Haberler


Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi

BAKEŞ’ten çocuk edebiyatına yeni eser: “Mavi Ev” yayımlandı

Burhan Baran’dan İskeçe’nin sel ve yangın risklerine ilişkin soru önergesi

Panathinaikos Ergin Ataman ile yollarını ayırdı