Anasayfa

30-05-2026
Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada
Avrupa Birliği’nin (AB) 2025 yılı Schengen vizesi istatistikleri, Türk vatandaşlarının vize talebinde en yoğun yöneldiği ülkenin Yunanistan olduğunu ortaya koydu.
30 Mayıs 2026 Cumartesi

Avrupa Birliği’nin (AB) 2025 yılı Schengen vizesi istatistikleri, Türk vatandaşlarının vize talebinde en yoğun yöneldiği ülkenin Yunanistan olduğunu ortaya koydu.

AB verilerine göre Türkiye’den Schengen ülkelerine yapılan toplam vize başvurusu 2025’te 1 milyon 268 bin 376 oldu. Türkiye, 1 milyon 811 bin 778 başvuruyla Çin’in ardından dünya genelinde ikinci sırada yer aldı.

Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine yönelik vize talebinde ülke bazlı dağılımda ise Yunanistan açık ara ilk sıraya yerleşti.

YUNANİSTAN’A 310 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
AB istatistiklerine göre 2025 yılında Türkiye’den Yunanistan’a yapılan vize başvurusu 310 bin 920 olarak kaydedildi. Bu sayı, bir önceki yıl olan 2024’teki 296 bin 377 başvuruya göre artışa işaret ediyor.

Yunanistan’ı 217 bin 627 başvuruyla Almanya, 143 bin 379 başvuruyla Fransa izledi. Böylece Türkiye’den Schengen vizesi için en yoğun başvuru yapılan ülke Yunanistan oldu.

Listenin sonunda ise Baltık ülkeleri yer aldı. Letonya 1.828 başvuruyla en az talep edilen Schengen ülkesi olurken, Estonya ve Slovakya da düşük başvuru sayılarıyla dikkat çekti.

YOĞUNLUK EGE HATTINDA SÜRÜYOR
Veriler, Türk vatandaşlarının Schengen başvurularında Ege hattının belirleyici olduğunu gösteriyor. Yunanistan, hem coğrafi yakınlık hem de turizm ve kısa süreli ziyaretler nedeniyle Türkiye’den en fazla talep gören ülke konumunu koruyor.

Diplomatik kaynaklara göre İstanbul’daki Yunanistan Başkonsolosluğunun günlük ortalama 1.300 vize işlemi gerçekleştirdiği ve bu vizelerin önemli bir bölümünün çok girişli olduğu ifade ediliyor.



Haberler


Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi

BAKEŞ’ten çocuk edebiyatına yeni eser: “Mavi Ev” yayımlandı

Burhan Baran’dan İskeçe’nin sel ve yangın risklerine ilişkin soru önergesi

Panathinaikos Ergin Ataman ile yollarını ayırdı

Özgür Ferhat’tan Rodop Tarım Müdürlüğüne ziyaret: Üreticilerin sorunları masaya yatırıldı