Anasayfa

02-06-2026
OECD heyeti demografi çalışmaları için Dedeağaç’ta
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) uzmanlarından oluşan bir heyet, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti’nde demografik gelişmeleri incelemek ve bölgesel eylem planının hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla 2-5 Haziran tarihleri arasında Dedeağaç’ta temaslarda bulunacak.
2 Haziran 2026 Salı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) uzmanlarından oluşan bir heyet, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti’nde demografik gelişmeleri incelemek ve bölgesel eylem planının hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla 2-5 Haziran tarihleri arasında Dedeağaç’ta temaslarda bulunacak.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti için oluşturulması planlanan Demografi Gözlemevi ile Bölgesel Demografi Eylem Planı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek ziyaret sırasında OECD uzmanları, yerel kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir dizi toplantı yapacak.

Dedeağaç’taki valilik binasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, bölgenin karşı karşıya bulunduğu demografik sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak. Toplantıların temel amacının, hazırlanacak Bölgesel Demografi Eylem Planı için gerekli verilerin ve görüşlerin toplanması olduğu belirtildi.

OECD, Avrupa Komisyonu Reformlar ve Yatırımlar Görev Gücü (SG REFORM) ile iş birliği içinde, “Kanıta dayalı araçlar aracılığıyla Yunanistan’da Demografi Gözlemevinin oluşturulmasına destek” projesini yürütüyor. Avrupa Birliği tarafından Teknik Destek Aracı kapsamında finanse edilen proje, Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığının demografik değişimlerin yönetilmesine yönelik çalışmalarına destek sağlamayı amaçlıyor.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti de Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığı ile OECD iş birliğinde yürütülen bu girişimin destekçileri ve ortak düzenleyicileri arasında yer alıyor.

Foto: Yapay Zeka

Haberler


Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi

BAKEŞ’ten çocuk edebiyatına yeni eser: “Mavi Ev” yayımlandı

Burhan Baran’dan İskeçe’nin sel ve yangın risklerine ilişkin soru önergesi

Panathinaikos Ergin Ataman ile yollarını ayırdı

Özgür Ferhat’tan Rodop Tarım Müdürlüğüne ziyaret: Üreticilerin sorunları masaya yatırıldı