Anasayfa

02-06-2026
Topsidis: “Nüfus olmadan kalkınma da olmaz”
Doğu Makedanya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, demografik sorunla ilgili çalışmalar kapsamında Dedeağaç’ta bulunan OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) uzman heyetiyle bir araya geldi.
2 Haziran 2026 Salı

Doğu Makedanya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, demografik sorunla ilgili çalışmalar kapsamında Dedeağaç’ta bulunan OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) uzman heyetiyle bir araya geldi.

Toplantılarda konuşan Topsidis, demografik sorun ile ekonomik kalkınmanın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, yatırım ve istihdam olanaklarının gençlerin bölgede kalmasını sağlayacağını ifade etti.

Topsidis, “Geçen yıl OECD bölgemizin nasıl kalkınabileceğini incelemek için geldi. Bu yıl ise bu kalkınmayı destekleyecek insan kaynağını nasıl koruyacağımızı ve artıracağımızı konuşuyoruz.” dedi.

Demografik sorunun yalnızca doğum oranlarıyla ilgili olmadığını vurgulayan Topsidis, konunun istihdam, konut, yaşam kalitesi, altyapı ve genç nüfusun bölgede tutulmasıyla doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi.

Hazırlanacak Bölgesel Eylem Planı’nın bilimsel veriler ve uluslararası deneyimler temelinde oluşturulacağını kaydeden Topsidis, yerel yönetimler, eğitim ve sağlık kurumları, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin de sürece dahil edildiğini belirtti.

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti’nin demografik gelişmeleri yalnızca izleyen değil, çözüm üreten bir bölge olmayı hedeflediğini ifade ederek, hazırlanacak planın nüfusun korunmasına, gençlerin bölgeye çekilmesine ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir gelecek oluşturulmasına katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

OECD uzmanlarının çalışma ziyaretinin 5 Haziran’a kadar devam edeceği bildirildi.

Haberler


Batı Trakya Türk heyeti AGİT konferansında azınlık haklarını gündeme taşıdı

Batı Trakya’nın basın ve sivil toplum deneyimi Ankara’da anlatıldı

Göç ve güvenlikte Türkiye-Yunanistan iş birliği

Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’den Yunanistan’a ’Güvenlik Diplomasisi’ ziyareti

İskeçe’de 3. Genel Lise öğrencilerinden boykot ve yürüyüş

Balkan Türk toplumlarının ortak meseleleri Edirne’de ele alındı

Katrungalos: Yunanistan-İsrail ilişkileri yeniden ele alınmalı

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Haftası düzenleniyor

İTB ve GTGB kadınları Kocaeli’de eğitim ve kültür programına katıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencilerinden boykot

Miçotakis, Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ile bir araya geldi

Gümülcine, COP31 Bike Ride bisikletçilerini ağırlayacak