03-06-2026
Batı Trakya Türk Azınlık Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu
Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcilerinden oluşan heyet, Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcilerinden oluşan heyet, Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, 2 Haziran Salı günü Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Heyetin ilk durağı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) oldu.
TİKA Başkanı Abdullah Eren, ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, “Ata toprağım Batı Trakya’dan gelen Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan’ı kurumumuz TİKA’da misafir ettik.” ifadelerini kullandı.
Batı Trakya heyeti, ziyaret programı kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’yi ziyaret ederek Başkan Abdülhadi Turus ile görüştü. Görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığı’nın güncel durumu, eğitim ve kültürel faaliyetler ile gençlik çalışmaları ele alındı.
YTB Başkanı Turus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, heyeti kurumda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek Batı Trakya’daki Türklere selam ve muhabbetlerini iletti.