Anasayfa

07-12-2016
Türkiye Dışişleri Bakanlığı: "Bakan Kammenos'un tutumu ilişkilerimize zarar vermektedir"
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Türkiye'ye karşı tutumunun iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdiğini açıkladı.
7 Aralık 2016 Çarşamba

Türk Dışişleri Bakanlığı, Kammenos'un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözleri aynen iade ettiğini belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine ilişkin, "Milli Savunma Bakanı Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"AYNEN İADE EDİYORUZ"

Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Erdoğan Lozan’ı istemiyorsa, Sevr’i verelim." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gelişmeleri sağduyulu bir bakış açısıyla değerlendirme ve ifade etme kapasitesinden yoksun olduğunu bildiğimiz Yunanistan Milli Savunma Bakanı’nın 1 Aralık günü sarf ettiği Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz." denildi.

"İLİŞKİLERİMİZE ZARAR VERMEKTEDİR"

Açıklamada, "Kıbrıs adasında terör ve tedhiş eylemlerinde bulunmuş olan EOKA örgütü irtibatlı kuruluşları geçtiğimiz günlerde ödüllendirecek kadar izan kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanı’nın tutumu iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız işbirliği çabalarına zarar vermektedir. Milli Savunma Bakanı Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Haberler


DEB Partisi Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulundu

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan okul kapatmalarına tepki

Kimliğiyle Büyüyen Çocuk, Geleceğini Aydınlatır

Yeni Sol Partisinden hayvancılık krizine sert tepki

Danışma Kurulu Başkanı Trampa: “Azınlığımızı bölmeye çalışıyorlar”

Habipoğlu: “Yunanistan’ın böl-parçala-yönet senaryosu başarısız olacak”

Yeni göç yasa tasarısı protesto edildi

1960’tan bu yana en sıcak 3’üncü yaz mevsimi

Rodoplu vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı

Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Kırcalıali görevini tamamladı

Yeni kimlik kartlarında doğum yeri sorunu meclise taşındı

Yerapetritis: “22 – 26 Eylül tarihlerinde Miçotakis – Erdoğan görüşmesi olabilir”