Anasayfa

07-12-2016
DEB Partisi'ne yapılan saldırının üzerinden bir yıl geçti...
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'ne yapılan saldırının üzerinden bir yıl geçti.
7 Aralık 2016 Çarşamba

8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler, parti genel merkezinde hazırlanan, "Dr. Sadık Ahmet Köşesi"nde bulunan Sadık Ahmet'in kaza yaptığı aracı çalmış, duvarlara sprey boya ile yazılar yazmış ve binaya maddi hasar vermişti. Saldırganlar duvarlara Yunanca olarak "Trakya'nın Bekçileri" yazarak, saldırının bu isimde bir örgüt tarafından yapıldığı izlenimini vermişti. Çirkin saldırı tüm azınlıkta büyük tepki yaratmıştı.

Saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen saldırı henüz aydınlatılmadı ve Dr. Sadık Ahmet'in çalınan aracı bulunmadı.

DEB Partisi'nden yapılan açıklamada, saldırının birinci yıldönümünde konuyla ilgili olarak bir toplantının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Halkımız, 8 Aralık 2015 tarihinde daha önce ismi hiç duyulmamış olan "Trakya'nın Bekçileri" isimli örgüt tarafından DEB Partisi Genel Merkezi saldırıya uğramış, parti binamıza maddi hasar verilmiş ve en önemlisi de rahmetli liderimiz ve partimizin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in içinde can verdiği arabası, ondan kalan aziz hatırası çalınmıştı.

Bu çirkin saldırının birinci yıldönümü olan 8 Aralık 2016 Perşembe akşamı saat 16:00'da DEB Partisi Genel Merkezi'nde bir toplantı düzenliyoruz. Bu toplantıda partimize yapılan bu çirkin saldırı ve konuyla ilgili olarak bugüne kadar olan gelişmeler değerlendirilecektir. Partimizin genel merkezinde yapılan toplantıya tüm halkımızı davet ediyoruz."

Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı