Anasayfa


07-12-2016
Milletvekili İlhan Ahmet tütün primleriyle ilgili soruya yanıt bekliyor
Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, tütün üreticilerinin prim desteğine yeniden kavuşması için Tarım Bakanlığı ve hükümet nezdindeki girişimlerine devam ettiğini belirterek, konuyla ilgili meclise bir soru sunduğunu açıkladı.
7 Aralık 2016 Çarşamba

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan milletvekili İlhan Ahmet, söz konusu primlerle ilgili üç ay öncesinden Tarım Bakanı Vangelis Apotolu’ya soru sunduğunu, bu soruya bugüne kadar cevap verilmediğini vurguladı. Bu durumun meclis iç tüzüğüne aykırı olduğunu anımsatan İlhan Ahmet, ilgili bakanlığa yönelik olarak 6 Aralık Salı günü yeni bir soru sundu.

“TARIM BAKANI CEVAP VERMEKTEN KAÇIYOR, HÜKÜMET İSE SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇIYOR”

Konuyla ilgili açıklamasında “tütün primleri konusundaki mücadeleyi bırakmadığının” altını çizen İlhan Ahmet, tarım bakanının cevap vermekten kaçması, hükümetin de tütün üreticisinin ve Trakya’nın bir nebze de olsa rahat nefes almasını sağlayacak düzenlemeleri yapmaktan ve sorumluluk almaktan kaçtığını savunarak, konuyu yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

“BİZ BU HAKKIMIZDAN VE HAKKIMIZ OLANI ALMA KARARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ”

“Hükümetin neden cevap vermek istemediğini biliyoruz. Fakat sebeplerini de anlamak istiyoruz” diyen İlhan Ahmet, “Konuyla ilgili soru önergeme, meclis iç tüzüğüne göre ilgili bakan, resmi yazılı cevap vermek zorunda. Ki bu cevapta, tütüncünün bu sözkonusu prim hakkının reddedilemeyeceği ortadadır, muhakkaktır. Reddedilmesi durumunda ise, bu reddin sebebi gerekçelendirilmek zorundadır. Her halükârda, AB'ye ve AB müktesebatına karşı çok zor durumda kalınacağı da malûmdur. Peki buna rağmen, ne sebeple hükümet, emekçi azınlığın bu hakkını vermek istemiyor? SİRİZA-ANEL hükümetini, ömrü oldukça kısalan bu siyasi zaman diliminde, halkımızın hakkını derhal vermeye davet ediyorum. Biz bu hakkımızdan ve hakkımız olanı alma kararımızdan vazgeçmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup