Anasayfa


07-12-2016
Paralimpik yüzücü Karipidis, Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencileriyle buluştu
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle paralimpik yüzücü Dimitris Karipidis Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ni ziyaret etti.
7 Aralık 2016 Çarşamba



Karipidis’in, okul öğrencilerinin davetini kabul ederek okulu ziyaret ettiği ifade edildi. Öğretmen Eleni Haci ve öğrencilerin, paralimpik yüzücü Karipidis’i “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle okula davet ettikleri ve kendi tecrübelerini öğrenmek istedikleri belirtildi.

Okulun spor salonunda öğrencilerle görüşen paralimpik yüzücü Dimitris Karipidis, spor hayatı ve bir engelli olarak tecrübelerini aktardı. Katıldığı spor müsabakaları ve elde ettiği başarıları anlatan Karipidis, Celal Bayar Lisesi öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. Karipidis konuşmasında “Bizler insan olarak istediğimiz her herşeyi yapabiliriz, yeter ki isteyelim.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretle ilgili olarak Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, yüzücü Dimitris Karipidis’in başarılarına değinerek şöyle konuştu: “Kendileri Dedeağaçlı başarılı bir yüzücü olup 2015 yılında Berlin’de düzenlenen uluslararası yüzme yarışlarında S1 kategorisinde 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanmıştır. Almanya Berlin’de ve İskoçya’nın Glaskov kentinde yapılan yarışlarda 50 ve 100 metre serbest stilde ve sırt üstünde 4 kişisel rekor kırmıştır. Dünya Engelliler Şampiyonası’nda dördüncülüğü ve beşinciliği vardır. Ayrıca Rio Paralimpik oyunlarında 100 metre sırt üstünde altıncılığı vardır. Vermek istediği mesaj şudur: Her şeyi yapabiliriz yeter ki isteyelim.”

“ENGELLİ OLMALARINA RAĞMEN ÜSTÜN BAŞARILARA İMZA ATARAK AZİM VE KARARLILIKLARIYLA HERKESE ÖRNEK OLMUŞLARDIR”

“Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur” diyen Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet sözlerini, “Engellilik sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, aksine desteklenmesi gereken bir durumdur. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer almalarını sağlamak ve eğitimden sanata, spora her türlü sosyal faaliyetlerde aktif bir şekilde yer almalarını desteklemektir. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren nice kişiler, her alanda üstün başarılara imza atarak azim ve kararlılıklarıyla herkese örnek olmuşlardır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerle ilgili toplumsal farkındalığın artmasını, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasını diliyorum. Tüm engellilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” diyerek tamamladı.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler