Anasayfa


18-05-2015
Espelkamp Derneği’nden Aile Gecesi
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Espelkamp Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği 9 Mayıs Cumartesi günü Kültür ve Aile Gecesi düzenledi.
18 Mayıs 2015 Pazartesi

Geceye ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Yönetim Kurulu üyesi Sami Yusuf ve ABTTF Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Aptioğlu katıldı.

ABTTF üyesi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Özkan Reşit ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Espelkamp Ulucami Derneği Başkanı Saadetin Ekiz’in katıldığı aile gecesinde Espelkamp Derneği Başkanı Engin Cingur misafirleri selamlayan bir konuşma yaptı.

Daha sonra ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu söz alarak Espelkamp Derneği Başkanı Engin Cingur’u ve yeni göreve gelen yönetim kurulunu tebrik etti, Habip Oğlu, Yunanistan’ın 25 Ocak’ta erken seçime gittiğini, tüm ülkenin umut içinde sandık başına giderek değişim istediğini ve bu sebeple SİRİZA’ya oy verdiğini belirtti. Batı Trakya Türk azınlığının da PASOK ya da Yeni Demokrasi Partisi’ni değil değişim sözü veren SİRİZA’ya oy verdiğini söyleyen Habip Oğlu, ancak erken seçimden bu yana 100 gün geçtiğini ve ülkede hiçbir değişim gerçekleşmediğini söyledi. Göründüğü üzere PASOK ya da Yeni Demokrasi veya SYRIZA iktidarı arasında azınlık açısından bir değişiklik olmadığını azınlığa karşı tutumun bir devlet politikası olduğunu kaydeden Habipoğlu, “O nedenle bizler azimle ve özgüvenle mücadelemize devam etmeliyiz. Geçmişe kıyasla bugün artık yalnız değiliz. Bizimle aynı kaderi paylaşan milyonlarca azınlık ile dayanışma içerisindeyiz. Bu dayanışmanın en güçlü örneği de 13-17 Mayıs 2015 tarihlerinde bölgemizde, Batı Trakya’mızda sergilenecek. Avrupa’nın farklı ülkelerinden yaklaşık 150 kişi bizim de üyesi olduğumuz FUEN Kongresi için Gümülcine’ye gelecek, azınlığımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek FUEN Kongresi’ne katılacak” diye konuştu.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi