Anasayfa


08-12-2016
Saldırının üzerinden bir yıl geçti saldırganlar hala bulunmadı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 8 Aralık Perşembe günü, geçtiğimiz yıl aynı tarihte DEB Partisi’ne yapılan saldırının yıl dönümü nedeniyle bir değerlendirme toplantısı düzenledi.
8 Aralık 2016 Perşembe



DEB Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ve oğlu iş adamı Levent Sadık Ahmet ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda parti üyesi katıldı.

Toplantıda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından DEB Partisi Kurucusu ve ilk Başkanı Dr Sadık Ahmet’in hayatı ve daha sonra DEB Partisi’nin faaliyetlerini içeren bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

“BİZLER BU TOPRAKLARA YENİ GELMEDİK, ASIRLARDAN BERİ BU TOPRAKLARDAYIZ”

Toplantıda DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş bir konuşma yaptı. 8 Aralık 2015 tarihinin Batı Trakya Türk azınlığı için bir ‘kara gün’ olduğunu söyleyen Ali Çavuş, “DEB Partisi olarak hak arama mücadelesini rahmetli liderimizin ve arkadaşalarımızın başlatmış olduğu mücadeleyi devam ettirme adına göreve geldik. Batı Trakya Türk azınlığının bir fazla isteği yoktur. Ülkemiz Yunanistan’ın yöneticileri bunu çok iyi bilmektedir. Yeter ki Lozan’dan ve antlaşmalardan doğan haklarını verilsin, insanca ve eşit bir şekilde yaşayalım. Bizler bu topraklara yeni gelmedik, asırlardan beri bu topraklardayız. Atalarımız bu topraklara hoş görüyü ve iyi niyeti getirdi. Artık bu topraklarda rahat ve huzurlu olarak yaşamak istiyoruz. Bu topraklarda baskı, sindirilmeyi kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“BİZ BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI KORKMUYORUZ VE BU HAKLI DAVAMIZDAN HİÇ BİR ZAMAN VAZGEÇMİYORUZ”

“8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi’ne yapılan saldırıdan dolayı ülkem adına üzüntü duyuyorum” diyen Ali Çavuş: sözlerine şöyle devam etti: “Bizler sadece bu ülkede siyaset yapmak istedik. Bizler bu partiyi yaşatmak istedik ve güzel bir genel merkeze kavuşmak istedik. Bunlar suç mu? Bizler bir yeni genel merkezimizde bir Sadık Ahmet Köşesi oluşturmak istedik. Sadık Ahmet’in kazada yaşamını yitirdiği aracı buraya getirdik. Çünkü halkımız bunu görmek ve anılarını taze tutmak istiyordu. Sadık Ahmet’in kanı yer alan aracın maddi değeri hiç bir şekilde ölçülemez. Bizler o aracı buradan nasıl almışlarsa yerine koymalarını istiyoruz. Bunun için ben ve arakadaşlarım kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Biz Batı Trakya Türk azınlığı korkmuyoruz ve bu haklı davamızdan hiç bir zaman vazgeçmiyoruz. Korkaklar bin kere ölür, ama kormayanlar bir kere ölür.”

“BİZLER BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK İSTEDİKÇE, BİZLERİ BU ÜLKEDEN KOPARMAK İSTEYENLER VAR”

Aracın bulunup partiye teslim edilmediği takdirde bunun sorumluların iktidar yetkililerin olduğunu belirten Genel Başkan Ali Çavuş, “Bu arabayı çalmakla belki bize acı vereceklerini ve hatıralardan sileceklerini zannettiler. Ama bu güzel azınlığa bu çirkin saldırıları yapmayın. Burada ülkemiz Yunanistan kaybediyor. İnanın Batı Trakya Türk azınlığı ise yeniden küllerinden doğar gübü doğuyor. Batı Trakya Türk azınlığının kalbindeki dava aşkını olan bağlılığını silebilecek misiniz? Bizler her iyi ve örnek bir vatandaş olduk. Bizler bu ülkeye hizmet etmek istedikçe, bizleri bu ülkeden koparmak isteyenler var” dedi.

“HİÇ KUŞKU DUYMAYIN, BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞINI İYİ GÜNLER BEKLİYOR”

Son olarak Türk azınlığın ekonomik ambargoyla yok edilmek istediğini söyleyen Ali Çavuş sözlerini şöyle tamamladı: “Artık kısa yoldan çözüme gitmeliyiz. Madem ki bizlere ırkçılıkla itham ediyorsunuz; getirin bütün maddeleri oyalayalım ve çıkan kararları da uygulayalım. Bizlere 8 Aralık 2015 tarihinde ‘Kara gün’ yaşattıklarını zannedenler, bunu ülkemiz için yaşattılar. Bizler tekrar yetkililere sesleniyoruz, deliller gayet açık. Ülkemiz yöneticileri bu konuda hızlı hareket edip, faillerin yakalanarak, arabanın da 2017 yılında teslim edileceğine inanmak istiyorum. Eğer bu gerçekleşmezse her yıl tepkimiz artarak sürecektir. Çünkü o arabanın üzerinde liderimizin kanı var. Son olarak sizlerden başlatmış olduğumuz imza kampanyamıza daha fazla destek vermenizi istiyoruz. Önümüzdeki Nisan ayında EFA yöneticileriyle birlikte iktidara azınlığımızın taleplerini iletmiş olacağız. Hiç kuşku duymayın, Batı Trakya Türk azınlığını iyi günler bekliyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Ardından DEB Partisi Onursal Başkanı ve Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet söz aldı. Başta DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş olmak üzere parti kurmaylarının çalışmalarından dolayı son derece memnun olduğunu ve tüm katılımcılara teşekkür eden Işık Sadık Ahmet, 8 Aralık 2015 tarihinin kendileri için acı bir gün olduğunu söyledi.

“SADIK AHMET ZOR BİR İNSANDI. LİDERLER HER ZAMAN ZOR OLUR VE LİDERLİK VASFININ BİR TANESİ DE DELİ OLMAKTIR”

Batı Trakya Türklerinin tek bir siyasi partisi olduğunu kaydeden Sadık Ahmet, “Batı Trakya Türkleri hiç bir zaman partizan olamazlar. Sadık Ahmet’in bu partiyi kurmasında tek amacı Batı Trakya Türklerini tek bir çatı altında toplamaktı. Sadık Ahmet’in bu partiyi ne kadar azimle, heyecenla kurduğunu çok iyi biliyorum. Sadık Ahmet zor bir insandı. Liderler her zaman zor olur ve liderlik vasfının bir tanesi de deli olmaktır. Aniden karar alıp uygulamaktır. Liderler toplumun menfaatlerini göz önünde bulundurur. Lider yaratılmaz, lider anasından doğar. Az önce sinevizyon gösterini izlerken bir anda gözümde eşim Sadık Ahmet canlandı. Oğlum Levent Sadık Ahmet’in yaptığı çalışmaları da takdirle izliyorum. Bizler inançlı insanlarız. İnançlı olmasaydık bu kadar acıya zaten dayanamazdık. Bir anda hayatımızı burada yarım bırakıp, yaralı bir çocukla Türkiye’ye gidip, değişik bir ortama alışmak çok zordu. İnançlı olmasaydık, oğlum babasının ölüsünü kilometrelerce kucağında taşıyıp, kara toprağa teslim edemezdik. Bizler inançlı insanlarız, bundan sonra da böyle devam edeceğiz” diye konuştu.

“AB ÜYESİ OLAN BİR ÜLKEDE BİR TÜRK ANNE ÇOCUĞUNU İSTEDİĞİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİMİYORSA YAZIKLAR OLSUN BU ÜLKEYE”

“Bizler ilk açtığı Dr. Sadık Ahmet’in yolunda yürümeye devam edeceğiz” diyen sadık Ahmet sözlerini şöyle tamamladı: “O’nun kurmuş olduğu parti çatısı altında hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan hiç kimse vazgeçiremez. AB üyesi olan bir ülkede bir Türk anne çocuğunu istediği bir şekilde eğitimiyorsa yazıklar olsun bu ülkeye. Geçtiğimiz günlerde BTAYTD’ne bağlı faaliyet gösteren okulların kapatılmasını şiddetle kınıyorum. 8 Aralık 2015 tarihinde acı bir olay yaşadık. Sözde ‘Trakya’nın Bekçileri’ adlı örgüt üyeleri bu binaya gelerek bir zorbalıkla o arabayı aldılar götürdüler. Onlara yazıklar olsun. O araba benim arabam, onlara hakkımı hiç bir zaman helal etmiyorum. Yunan devletinin bir an evvel bu arabanın bulunması için çalışmalar yapamasını istiyorum. Bu olay bir ülkede olsaydı; örneğin Türkiye’de Hrank Dink davasında herkes bir günde Hrant Dink oldu. Herkes kınadı. Peki biz neredeyiz. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz, nasıl bir hayat garantimiz var. Demek ki bunları yapmakla hiç bir kimsenin hayat garantisi yok. Bu yapılanlar birer Bizans oyunudur. Tarihte bu kötü imajlarını bir an evvel silmeleri gerekir. Bizler Yunan devletine hangi kötü harekette bulunmuşuz, onları bizlere söylesinler. Ama bunlar böyle devam ettiği sürece bu anma günleri daha sıklıkla devam edecektir. Herkese teşekkür ediyorum.”

Toplantı sonunda genel başkan Mustafa Ali Çavuş, kaza yapılan aracın bir fotoğrafını DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet’e takdim etti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler