Anasayfa


09-12-2016
Gümülcine Müftülüğü’nden Ankara ve Konya ziyareti
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Başkanlığı’nda Rodop ve Evros illerinde ikamet eden gençlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik heyet, Ankara ve Konya’yı ziyaret etti. Gezi 7 – 9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.
9 Aralık 2016 Cuma



Ankara ve Konya’yı ziyaret eden heyette Müftü İbrahim Şerif’in yanı sıra Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Gençlik Kolu adına Seçkin Yetimoğlu, Harmanlık Kültür ve Eğitim Derneği ile Hacıköy Spor Derneği yöneticileri de yer aldı.

Müftü İbrahim Şerif başkanlığındaki heyet 6 Aralık Salı günü Gümülcine’den hareket etti. 7 Aralık Çarşamba sabahı erken saatlerde Ankara’ya ulaşan heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tesislerinde misafir edildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

Ankara’da temaslarda bulunan heyet, 7 Aralık Çarşamba günü Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret etti. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif başkanlığındaki heyet, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından karşılandı.

Müftü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada gösterilen konukseverliğe teşekkür ederek, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden dolayı Diyanet İşleri Başkanı’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını aktardı ve azınlığın varlık mücadelesi verdiğini söyledi.
Müftülük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Gümülcine Müftüsü, azınlığın yaşadığı sorunların artık çözüme kavuşmasını beklediklerini belirtti.

Heyetin ziyaretinde, Gümülcine Müftülüğü ile Diyanet İşleri’nin Rodop ve Meriç bölgesinde gerçekleştirdikleri kurban bağışı organizasyonu da gündeme geldi ve bu alanda verimli işbirliği dile getirildi.

“TÜRKİYE’DE BİR SORUN OLDUĞUNDA SİZLERİN KALBİ BİZDEN ÇOK ATAR”

Türkiye Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez de ziyaret nedeniyle Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in şahsında konuklara teşekkür ederek, “Türkiye’de bir sorun olduğunda sizlerin kalbi bizlerden daha çok atar. Bunu biz çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkaı Prof. Görmez azınlığın çabalarının önemine değinerek, kimlik konusunun ve bu uğurda verilen mücadelenin son derece önemli ve anlamlı bir mücadele olduğunu söyledi.

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI

Batı Trakya’dan Ankara’ya giden heyet Diyanet İşleri’nden sonra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na geçti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse’nin makamında olmaması nedeniyle konuk heyet Daire Başkanı Murat Gürbüz tarafından karşılandı.
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, azınlığın ekonomik alanda yaşadığı sorunları ve dini konularla ilgili problemleri anlattı. Azınlık eğitimi ve son günlerde kapatılan Yüksek Tahsilliler Derneği şubelerine de değinen Müftü, azınlık insanının sorunlardan bıktığını kaydetti.

Daire Başkanı Murat Gürbüz de başkanlığın yaptığı çalışmaları ve faaliyet alanlarını anlattı.
Ziyaret çerçevesinde, Batı Trakya’dan Ankara’ya giden dernek temsilcileri de kendi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Müftü İbrahim Şerif başkanlığındaki heyet daha sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na geçti. Batı Trakyalı konuklar Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız’la görüştü. Ziyarette daha önce Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu olarak görev yapan Ahmet Rıza Demirer de hazır bulundu. Ziyaret sırasında Müftü İbrahim Şerif, azınlığın yaşadığı sorunları dile getirdi.

TBMM ZİYARETİ

Batı Trakya heyeti daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. Heyet burada aslen Batı Trakyalı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından karşılandı. Müftü İbrahim Şerif, milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun gezinin gerçekleştirilmesinde büyük emeği olduğunu belirterek, gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti.

Batı Trakya heyeti TBMM’ni gezerek meclis hakkında bilgi aldı. Müftü İbrahim Şerif başkanlığındaki heyet, 15 Temmuz FETÖ darbe girişi sırasında meclisin bombalanan yerlerini de gezdi. Batı Trakya heyeti darbe girişimi nedeniyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU İLE GÖRÜŞME

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Batı Trakya’dan giden yaklaşık 50 kişilik heyet, akşam yemeğinde ise aslen Batı Trakyalı olan Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla biraraya geldi.

Görüşmede Bakan Müezzinoğlu’yla tanışma ve sohbet etme fırsatı bulan Batı Trakyalı gençler, yaşanan sorunları da aktardı.

Müftü İbrahim Şerif ve diğer heyet üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini de bakana ilettiler.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakyalı soydaşlarına çocukluk ve gençlik yıllarında yaşadıklarını paylaştı.

Geçmiş olsun dileklerinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Müezzinoğlu, 15 Temmuz gecesi şehit olan Batı Trakyalı Mustafa Cambaz’ı hatırlatarak, “Mustafa kardeşimiz bizim soydaşımızdı. Batı Trakyalı’ydı. Türkiye vatandaşı olmasa bile o meydana çıkıp darbe girişimine direnenlerle birlikte mücadele ederken şehit olmuştur. Onu unutmamamız lazım. Ruhu şah olsun. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.

Akşam yemeğine Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ile Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da katıldı.
Büyükelçi Demirer yaptığı konuşmada, “Bu akşam sizlerin arasında olmak gerçekten çok güzel. Hepinize hoşgeldiniz diyorum. Batı Trakya’da görev yapan tüm arkadaşlarımız bir anlamda Batı Trakyalı olurlar. Biz de öyle olduk. Bu vesileyle diğer arkadaşlarımın da selamlarını iletiyorum. Tekrar hoşgeldiniz.” ifadelerini kullandı.

KONYA ZİYARETİ

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve beraberindeki heyet, 8 Aralık Perşembe günü Ankara’dan Konya’ya geçti. Heyet ilk olarak Konya Müftülüğü’nü ziyaret etti. Müftü İbrahim Şerif ve diğer Batı Trakyalılar burada Konya Müftü Yardımcısı Muharem Biçer tarafından karşılandı.

Batı Trakya heyeti Konya’da Mevlana Müzesi’ni ve şehrin tarihi mekanlarını gezdi.
50 kişilik Batı Trakya heyetinin, 9 Aralık Cuma günü Gümülcine’ye döneceği ifade edildi.

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF
ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ


Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif Ankara ve Konya gezisini GÜNDEM’e değerlendirdi. Her yıl Aralık ayında Konya’da yapılan Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere özellikle gençlerden oluşan bir heyetle Türkiye’ye gittiklerini anlatan Müftü İbrahim Şerif, “Her anlamda çok güzel ve yararlı bir ziyaret oldu. Heyetimizdeki gençler arasında ilk kez Ankara’ya gelenler var. Konya’yı görmeyenler ise büyük çoğunlukta.” diye konuştu.

“BAKANIMIZA VE MİLLETVEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ziyaretlerinin ilk günü Ankara’da temaslarda bulunduklarını dile getiren İbrahim Şerif şunları kaydetti: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, Yurtdışı Türkler ve Akaraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Gösterilen konukseverliğe ve ilgiye teşekkür ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettik. Memleketimizin insanı olan sayın milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu’yla görüştük. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında bombalanan yerleri gördük. Aynı akşam bakanımız ve hemşehrimiz sayın Mehmet Müezzinoğlu’yla görüştük. Büyükelçimiz sayın Ahmet Rıza Demirer ile görüştük. Yoğun programları arasında bize de yer verdiler. Kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Tabii Dışişleri Bakanlığı’nı da ziyaret ettik ve sayın bakan yardımcısı tarafından kabul edildik.”

“SORUNLARIMIZI BİR KEZ DAHA AKTARDIK”

Müftü Şerif, “Bir kez daha Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı olarak yaşadığımız sorunları aktarma fırsatı bulduk. Yetkililer de sağ olsunlar bizleri dinlediler. Bizler Lozan Antlaşması ile Batı Trakya’da bırakıldığımızı, İstanbul Rumlarıyla birlikte mübadele dışında bırakıldığımızı biliyoruz. Azınlıkların her türlü hak ve hukuku garanti altına alındı. Bizler İstanbul'daki Rumlar ile Batı Trakya daki tüklerinin aynı haklara sahip olduğunu, Türkiye’de verilen hakların ve son yıllarda yapılan demokratik açılımların Batı Trakya’da da verilmesini, eğer haklarda eksiklik var ise her iki ülke bir araya gelerek bunların giderilmesini talep ettik. Umarız iki ülke arasındaki dostluk bağı ilerler ve İstanbul Rumları ile Batı Trakya Türkleri de bu medeni dünyada medeni bir şekilde yaşarlar.” dedi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler