Anasayfa


11-12-2016
“Yeni bina talebimizin hayata geçirilmesini bekliyoruz”
İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Tuban, okulun yeni bir binaya kavuşmasının şart olduğunu söyledi.
11 Aralık 2016 Pazar

Yeni bir okul binası istediklerini belirten Tuban, yeni okul binası olana kadar vardiyalı eğitimi sona erdirecek çözümün de en kısa zamanda hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

“YAKLAŞIK 650 ÖĞRENCİ VAR VE İKİ VARDİYALI EĞİTİM YAPILIYOR”

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda yeniden Okul Aile Birliği Başkanı seçilen Aysel Tuban GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, okulun en önemli sorununun bina sorunu olduğunu vurguladı. Tuban, bu talebi Başbakan Aleksis Çipras’a da yazılı olarak ilettiklerini belirtti.

Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Tuban, “Geçtiğimiz günlerde ülkemizin Başbakanı sayın Aleksis Çipras okulumuza geldi. Bizim için ve tüm çocuklarımız için çok önemli ve güzel bir gelişmeydi. Çocuklarımızın tarihi bir okulda eğitim gördüklerini biliyoruz. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Okulumuzdan memnunuz. Ancak İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin çok önemli ve acilen çözüm gerektiren bir sorunu var. O da bina sorundur. Okulda yaklaşık 650 çocuk eğitim görüyor. Çok büyük bir rakam bu. Belki de İskeçe’de bu rakama sahip başka bir okul yok. Yer sıkıntısı nedeniyle sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki vardiyalı eğitim yapılıyor. Bu olumsuz duruma rağmen biz okulumuzu seviyoruz ve okulumuzdan memnunuz. Ancak bu bina sorununun artık bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“BAŞBAKANIN ZİYARETİNİN SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE KATKISI OLUR DİYE ÜMİT EDİYORUZ”

Okul binasıyla ilgili talebi ziyareti sırasında Başbakan Aleksis Çipras’a ilettiklerini hatırlatan Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Tuban sözlerine şöyle devam etti: “Gerek okul yönetimi, gerekse biz okul aile birliği olarak sayın Başbakana yeni bina talebimizi ilettik. Başbakan Aleksis Çipras’a bu ziyaretinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. İskeçe’deki tek azınlık ortaokul ve lisesinin ülkenin başbakanı tarafından ziyaret edilmesi gerçekten çok güzel. Teşekkür ediyoruz. Okulumuza gelmesi ve bu tarihi okuldaki durumu bizzat yakından görmesi sorunlarımızın çözümüne katkı yapar diye ümit ediyoruz.”

“YENİ BİNA OLANA KADAR VARDİYALI EĞİTİMİN SONA ERMESİ İÇİN VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI BEKLİYORUZ”

Okul Aile Birliği olarak temel taleplerinin yeni okul binası olduğunu ifade eden Aysel Tuban, “Ancak yeni okul binası konusu nihai olarak karara bağlanana kadar, Başbakanın ziyareti sırasında da söylediği gibi, yeni sınıfların veya ek binanın bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Şu anda bize daha önceden verilen bir söz var. O da yılbaşı tatilinden sonra vardiyalı eğitimin sona ereceği ve yeni sınıfların veya ek binanın hizmet vermeye başlayacağıydı. Yılbaşı tatilinden sonra öğleden sonra yapılan eğitimin sonlandırılmasını ve normal sürece dönmeyi temenni ediyoruz. Bize verilen bu sözün tutulmasını istiyoruz. Sabah ve öğleden sonra eğitim sisteminin, sadece sabah eğitimine dönmesini bekliyoruz. Verilen sözlerin sadece siyasi bir vaat olarak kalmasını istemiyoruz. Biz bunun takipçisi olacağız. Ancak daha önce de söylediğim gibi bizim nihai isteğimiz ve asıl amacımız yeni bir okul binasıdır. Fakat bu uzun sürecekse, ek bina veya ek sınıf olayının hayata geçmesi gerekiyor. Çocuklarımızın sabah ve öğleden sonra olmak üzere vardiyalı eğitimden kurtarmak herkesin görevidir. Bu görevin de yerine getirilmesini istemek ve bunu dile getirmek biz okul aile birliğinin ve çocuk velilerinin görevidir.” diye konuştu.

“SPOR SALONU, BİLGİSAYAR ODALARI, LABORATUVARI OLAN BİN ÖĞRENCİLİK OKUL BİNASI”

İskeçe’deki Türk azınlık insanının azınlık ortaokulu ve lisesine yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Tuban sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim okul olarak asıl ihtiyacımız olan, yeterli sınıf sayısına sahip, içinde spor salonu olan, bilgisayar odaları ve laboratuvarları olan bin öğrenci kapasitesine sahip yeni bir okul binasıdır. Bu yıl eğer vardiyalı eğitim olmasaydı, okuldaki öğrenci sayısı en azından 60 – 70 öğrenci daha fazla olacaktı. Yani bu durumda 700’e yaklaşmış olacaktı. İskeçe’deki diğer çocuklar sadece sabah eğitime giderken, bizim okulumuzdaki çocukların öğleden sonra okula gitmek zorunda kalmaları bir haksızlıktır. Devletimizin, bakanlığın ve yetkililerin bu haksızlığı ortadan kaldırması gerekiyor. Bu bizim çocuklarımızın bir beklentisi. Beklentiden çok da bir hakkı. Bu hakkı çocuklara çok görmemek lazım. Sayın Başbakanın okulumuza kadar gelip bu durumu yakından görmesi bende bu ciddi soruna bir çözüm getirileceğine dair ümitlerinin çoğalmasına neden oluyor. İnşallah öyle olur. Fakat söylediğim gibi biz Okul Aile Birliği olarak bunun takipçisi olacağız.”

Haberler


Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı