Anasayfa

07-07-2026
Gelir vergisi beyannamelerinde son gün 15 Temmuz
Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), 2025 yılı gelirlerine ilişkin gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi için son tarihin 15 Temmuz Çarşamba günü olduğunu duyurdu.
7 Temmuz 2026 Salı

Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (AADE), 2025 yılı gelirlerine ilişkin gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi için son tarihin 15 Temmuz Çarşamba günü olduğunu duyurdu.

AADE tarafından yapılan açıklamada, elektronik sistem üzerinden beyanname veren mükelleflerin, hata veya eksiklik tespit etmeleri halinde son başvuru tarihine kadar düzeltme (ek) beyannamesi sunabilecekleri belirtildi.

Açıklamaya göre, 15 Temmuz’a kadar verilen düzeltme beyannameleri ilk beyanname kapsamında değerlendirilecek ve bu nedenle herhangi bir idari ceza uygulanmayacak. Ancak bu tarihten sonra yapılacak düzeltmeler, yürürlükteki vergi mevzuatı çerçevesinde cezai yaptırımlara tabi olabilecek.

Öte yandan, gelir vergisini tek seferde ödeyecek mükellefler için yüzde 2 oranındaki vergi indirimi uygulaması da devam ediyor. Bu indirimden yararlanabilmek için beyannamenin süresi içinde verilmesi ve verginin peşin olarak ödenmesi gerekiyor.

Maliye yetkilileri, son günlerde sistemde yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların işlemlerini son güne bırakmamaları çağrısında bulundu. Yetkililer ayrıca beyannamelerin süresi içinde verilmemesi halinde gecikme cezaları ve diğer yasal yükümlülüklerin devreye gireceğini hatırlattı.

Haberler


Müftü Trampa Edirne’de Eğitime Destek Platformu toplantısına katıldı

Şapçı, Via Egnatia Festivali konserine ev sahipliği yaptı

Gelir vergisi beyannamelerinde son gün 15 Temmuz

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Erkan Taş oldu

Yunanistan’da son 2 günde 96 yerde yangın çıktı

Geleneksel Kozlardere mahyası bu yıl da devam etti

Kostas Antoniadis eyalet meclis üyeliğinden istifa etti

Özgür Ferhat, Rodop ambulans birimindeki eksiklikleri meclis gündemine taşıdı

TR-YÖS/2 başvuruları başlıyor

Yassıköy’e Akşam Meslek Lisesi açılıyor

Yunanistan’da uçuş gecikmeleri yüzde 63 arttı

Çay Gecesi ve Börek Yarışması yoğun katılımla gerçekleşti