Anasayfa


12-12-2016
DEB Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi’nin Atina’da düzenlediği etkinliği Altın Şafakçılar bastı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği’nin Atina’da ortaklaşa düzenlediği etkinlik sırasında salonu ırkçı Altın Şafak Partisi milletvekilleri bastı.
12 Aralık 2016 Pazartesi

Etkinlik devam ederken ırkçı Altın Şafak Partisi milletvekilleri Atina 2. Bölge Milletvekili İlias Panayotaros, Atina 2. Pire Bölgesi Yannis Lagos ve Konstantinos Barbarousis’in salona bağırarak girdiği, başta DEB Partisi yöneticilerine ve diğer konuşmacılara küfür ve hakaret ederek, tehditler savurdukları öğrenildi.

Bir süre salonda Batı Trakya Tük azınlığı karşıtı slogan atan ırkçı Atın Şafak milletvekilleri daha sonra salondan ayrıldılar. Saldırının ardından, etkinlik kaldığı yerden devam etti.

“HANGİ PARTİNİN IRKÇI BİR PARTİ OLDUĞUNU HEPİMİZ BİRLİKTE GÖRMÜŞ OLDUK”

Toplantıyla ilgili olarak DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, “Yapılan bu saldırıyla birlikte bizlere ‘Irkçı Parti’ diyenlerin ve hangi partinin ırkçı bir parti olduğunu hepimiz birlikte görmüş olduk. Bizler ırkçı bir parti değiliz. Bizler DEB Partisi olarak Lozan Antlaşması’ndan doğan haklarımızı elde etmek için uğraş veriyoruz. Bu haklarımızı elde ettikten sonra ülkemize daha iyi bir şekilde hizmet etmek istoyruz. Bu gün Altın Şafak Partisi milletvekillerinin yapmış olduğu saldırıyı kınıyorum. Toplantıya ilişkin herhangi bir güvenlik önleminin alınmamış olması ayrı bir soru işareti oluşturuyor” açıklamasında bulundu.

“BİZLER YUNANİSTAN’A TEKRARDAN DEMOKRASİYİ GERİ GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Toplantıyı basan Altın Şafak Partisi milletvekillerinin kendisini ölümle tehdit ettiklerini söyleyen Başkan Ali Çavuş, “Irkçı milletvekilleri beni de ölümle tehdit ederek, ‘Sıran geliyor, hazırlan Çavuş’ diye bağırdılar. Ben bunların hepsini kınıyorum. Bizler korkmuyoruz, bu davada sonuna kadar gideceğiz. Bizler Yunanistan’a tekrardan demokrasiyi geri getirmek için uğraşıyoruz” dedi.
Yapılan bu saldırıların DEB Partisi’ni insan hakları mücadelesi davasından asla vazgeçirmeyeceğinin altını çizen Ali Çavuş sözlerini, “Bizlere yapılan bu haksız saldırılar, tam aksine daha çok cesaret veriyor. Son olarak şunu herkesin bilmesini istiyorum; bizlere yapılan bu haksız saldırıların takipçisi olacağız. Saldırıyı gerçekleştiren ırkçı milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Azınlığımız rahat nefes alana kadar da bu haklı mücadelemize devam edeceğiz” diyerek tamamladı.

“BİZ PARTİ OLARAK İNSAN HAKLARI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYOR VE SÜRDÜRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

Toplantıya konuşmacı olarak katılan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu baskınla ilgili olarak şunları söyledi: "Toplantıda ülkemiz Yunanistan’ın azınlık haklarıyla ilgili önemli konular ele alındı. Altın Şafak Partisi milletvekilleri toplantının devam ettiği sırada salona girerek, katılımcılara küfür ve hakaret ederek, tehditler savurdular. Bu noktada şunu söylemek istiyorum; Biz DEB Partisi olarak 2014 yılı Mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Batı Trakya’nın 43 bin oyunu aldık. Biz parti olarak insan hakları mücadelemizi sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum hiç bir kimsen korkmuyor, bizler mücadelemize devam edeceğiz."

Ayrıca toplantıya Yunan siyasi partilerinden hiç bir katılımın olmadığını hatırlatan Ahmetoğlu toplantıda güvenlik önlemleriyle ilgili olarak, “Böyle bir ortamda güvenliğin olmaması dikkat çekiciydi” değerlendirmesinde bulundu.



Haberler


Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı