Anasayfa

13-07-2026
Marfin Bankası saldırısıyla bağlantılı şüpheli İngiltere’de gözaltında
Başkent Atina’da 2010’da bankaya düzenlenen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan 46 yaşındaki kadının İngiltere’de gözaltına alındığı belirtildi.
13 Temmuz 2026 Pazartesi

Başkent Atina’da 2010’da bankaya düzenlenen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan 46 yaşındaki kadının İngiltere’de gözaltına alındığı belirtildi.

Yunan basınındaki haberlere göre, Mayıs 2010’da banka şubesine düzenlenen ve üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faillerinin bulunması amacıyla Yunanistan Emniyet Teşkilatı Organize Suçlarla Mücadele Birimi soruşturma yürüttü.

Soruşturma sonucunda saldırının faillerine destek verdiği iddiasıyla hakkında uluslararası yakalama emri çıkarılan 46 yaşındaki şüpheli, İngiltere’de gözaltına alındı.

Şüpheli, gözaltına alınmadan önce avukatı aracılığıyla Yunan mercilerle iletişime geçerek masum olduğunu savundu ve en kısa zamanda yargı önüne çıkmak üzere Yunanistan’a dönmeyi istediğini iletti.

Yunanistan Emniyet Teşkilatı Organize Suçlarla Mücadele Biriminin geçen hafta başkent Atina’da konuyla ilgili yürüttüğü operasyonda, her ikisi de 42 yaşında olan iki şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Yunanistan’ın ekonomik krizle boğuşması ve iflasın eşiğine gelmesi nedeniyle 5 Mayıs 2010’da başkent Atina’da yaklaşık 150 bin kişinin katılımıyla hükümete karşı protesto düzenlenmişti.

Bir grup göstericinin, Marfin Banka şubesine molotofkokteyli atması sonucu çıkan yangında ikisi kadın üç banka çalışanı dumandan zehirlenerek yaşamını yitirmişti. Bankada hayatını kaybedenlerden birinin 32 yaşında ve dört aylık hamile olduğu belirtilmişti.

Haberler


Borçlulara yeni düzenlemeler geliyor

Marfin Bankası saldırısıyla bağlantılı şüpheli İngiltere’de gözaltında

İskeçe Müftülüğünden Kur’an Kursu öğreticilerine hizmet içi eğitim semineri

Kozlukebir–Sirkeli yolu 6 ay süreyle trafiğe kapatıldı

Rodop ilinde yangın riski yükseldi

Meriç ve Selanik çevresindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Doğu Makedonya ve Trakya’da ulaşım arşivleri dijitalleşiyor

Atina’da F-35 rahatsızlığı

İtalyan haber portalı, Yunanistan’ın azınlık politikasındaki çifte standardı gündeme taşıdı

Meral Karapaça son yolculuğuna uğurlandı

Uçağın motorundan kopan parça camı kırdı, 1 yolcu yaralandı

Selanik’teki kundaklama saldırılarıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı