Anasayfa


14-12-2016
DEB: “Irkçılığa karşı mücadelemiz devam edecek”
10 Aralık Dünya İnsan Hakları vesilesiyle Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Gözlemciliği Atina’da, Atina Gazeteciler Birliği’nin Konferans salonunda 12 Aralık Pazartesi günü, ‘’Yunanistan’da Milli Azınlıklar ve Uluslararası Kuruluşların Önerileri’’ konulu bir etkinik düzenlendi.
14 Aralık 2016 Çarşamba

Söz konusu etkinliğe yapılan saldırıyla ilgili DEB Partisi şu açıklamayı yaptı:

“Yunanistan Azınlık Hakları Grubu Temsilcisi Nafsika Papanikolatu’nun moderatörlüğünde başlayan etkinliğimiz ırkçı Altın Şafak Partisi’nin dört milletvekili ve sempatizanları tarafından zorbalıkla basılarak, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ölümle tehdit edilmiş, parti yöneticilerimiz, etkinlikte yer alan organizatörler ve salondaki katılımcılar küfür, hakaret ve tehditlere maruz kalmışlardır. Salonu basan milletvekilleri ve diğer grup üyeleri, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığına ve kimliğimize ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştur. Ülkemizdeki demokratik tartışma ortamına darbe vuran bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizin başkenti Atina’da devlet güvenlik birimlerine önceden bildirilmesine ve güvenlik birimlerinin gerekli önlemi alacaklarını beyan etmelerine rağmen, bir konferansın basılması ve resmi bir siyasi partinin Genel Başkanı’nın tehditlere ve katılımcıların hakaretlere maruz kalması kabul edilir bir durum değildir. Olay, çok daha kötü bir şekilde sonuçlanabilecek son derece vahim bir olaydır.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un yaptığı konuşmalara soruşturma başlatan savcıların bu durum karşısında takınacakları tavrı merakla bekliyoruz.

Hem ‘’bu ülkede Türk yoktur’’ hem de ‘’Türkler Trakya’dan dışarı’’ gibi kendi iç dünyalarında büyük çelişki yaşayan, tarih ve bilgi yoksunu kafalar, ülkemiz Yunanistan’ın demokrasisine, insan hak ve hürriyetlerine büyük zarar vermişlerdir.

Altın Şafak Partisi’nin tutum ve tavrını çok iyi bilen güvenlik birimlerinin bu hususta hiçbir önlem almamasını anlamakta güçlük çekiyoruz ve tutumu manidar buluyoruz. DEB Partisi olarak Atina’da gerçekleştirdiğimiz insan hakları ile ilgili barışçıl etkinliğimizi sabote eden Altın Şafak Partisi milletvekillerini ve sempatizanlarını şiddet ve esefle kınadığımızı ve büyük yara alan ülkemizin demokrasisi için olan üzüntümüzü tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

DEB Partisi, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın, haksızlığa, baskı ve ayrımcılığa uğrayan tüm vatandaşların her platformda sesi olmaya ve haklarını arama kararlılığına sahiptir. Her ne pahasına olursa olsun uğradığımız haksızlıkları yılmadan, yorulmadan, korkmadan ve azimle haykırmaya devam edeceğimizi, demokrasi ve hukuktan ayrılmadan ırkçılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğimizi ülke ve tüm dünya kamuoyuna duyururuz.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup