Anasayfa

20-07-2026
Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi
Ülkenin en yaygın çevrim içi yemek sipariş platformlarından Efood ve Wolt kuryeleri, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Dünya Kupası finali sırasında iş bıraktı.
20 Temmuz 2026 Pazartesi

Ülkenin en yaygın çevrim içi yemek sipariş platformlarından Efood ve Wolt kuryeleri, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Dünya Kupası finali sırasında iş bıraktı.

Efood ve Wolt çalışanlarının sendikalarının çağrısıyla düzenlenen eylem, pazar günü 19.00-24.00 saatleri arasında Atina, Selanik, Yenişehir, Golos ve Mesenya’da gerçekleştirildi.

Sendikalar, güvenceli istihdam, yeterli ücret, toplu iş sözleşmesinin imzalanması ile iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.

Atina Efood Çalışanları Sendikası yaptığı açıklamada, "Ücret kesintilerine, yasa dışı taşeron çalıştırmaya, artan iş yüküne ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasına kırmızı kart gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.



Haberler


Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu

Yunanistan’da Efood ve Wolt kuryelerinden Dünya Kupası finalinde iş bırakma eylemi

17 yaş altına elektrikli scooter yasağı geliyor

Sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak!

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulundaki kayıt iptalleri TRT ekranında

Hakan Çavuşoğlu: ’Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim hakları korunmalıdır’

İspanya ikinci kez dünya şampiyonu

Kireççiler köyündeki posta sorununa tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a azınlık eğitimi tepkisi

Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki