25-07-2026
Türkiye’den gelen heyet Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle görüştü
Merhum Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen anma törenine katılmak üzere Türkiye’den gelen yetkililer, Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle bir araya geldi.

Merhum Dr. Sadık Ahmet için düzenlenen anma törenine katılmak üzere Türkiye’den gelen yetkililer, Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle bir araya geldi.
Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük ve diğer yetkililer, 24 Temmuz Cuma günü Gümülcine Türk Gençler Birliğini ziyaret etti.
Heyet, burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa ile Danışma Kurulu üyeleriyle görüştü. Görüşmede Batı Trakya Türk Azınlığının güncel sorunları ve beklentileri ele alındı.
İYİ Partiden yapılan açıklamada ise Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun temasları kapsamında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ile de görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.
Öte yandan Türkiye’den gelen heyet, Dr. Sadık Ahmet’in ailesiyle de bir araya geldi. Görüşme, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu konutunda gerçekleştirildi.