Anasayfa


17-12-2016
Hüseyin Zeybek: “Ülkeyi bu duruma getirenlerin eleştirilerini kabul etmiyoruz”
“Amacımız bölgeyi AB’nin en yoksul bölgesi olmaktan kurtarmaktır”
17 Aralık 2016 Cumartesi

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, 2017 bütçesinin kalkınmaya yönelik olduğunu belirterek, muhalefetin eleştirilerine tepki gösterdi. Ülkeyi bu hale getirenlerin konuşmaya hakkı olmadığını kaydeden Zeybek, 2015 Ocak ayında ülkenin kasasında 500 milyon eksikle devralındığını öne sürdü. Zeybek, “Ülkeyi bu duruma getiren, aileleri yoksulluğa terk eden, kreditörlerin önlerine koyduğu herşeyi imzalayanların eleştirilerini kabul etmiyoruz. Bizim önceliğimiz sosyal bir bütçe ve bütçe fazlasının adaletli bir şekilde dağıtılmasıdır. Kaldı ki 760 milyonluk sosyal dayanışma ödeneği bunun göstergesidir.

Bütçede eğitime ayrılan payın arttırıldığına dikkat çeken Zeybek, tarım sektöründe de sevindirici gelişmeler olduğunu, tarım gelirlerinde ve ihracatında artış olduğunu vurguladı.
Başbakanın son ziyaretinden de anlaşıldığı üzere hükümetin Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için özel planı olduğunu belirten Zeybek, “POTAMİ partisindeki arkadaşımız belki bunu göremiyor ve küçük politik hesaplar yapıyor. Kendisine birkaç konuda cevap vermek istiyorum. Doğu Makedonya Trakya bölgesindeki şirketlere verilen yüzde 12’lik ücret desteği Avrupa Birliği kurallarına aykırı. 2010 yılından bu yana hükümetler bunu hiçbir programa dahil etmemiş. O zaman bu arkadaşımız hangi siyasi partideydi? Şu anki hükümet meslek odalarıyla bu konuya bir çözüm arıyor.” dedi. Milletvekili Hüseyin Zeybek konuşmasına tütün üretimini desteklemedikleri suçlamalarını da reddederek, bu alanda çiftçilerin desteklendiğini ifade etti.

Ülkedeki dijital yayın ağındaki “beyaz” bölgeler olarak tanımlanan ve yayın alamayan bölgelerin televizyon yayınlarından yararlanmasıyla ilgili talepleri olduğunu kaydeden Zeybek, bu konudaki çalışmaların doğru yönde devam ettiğini belirtti. Milletvekil Zeybek konuyla ilgili olarak şöyle dedi: “Eğer POTAMİ’deki arkadaşımız ‘beyaz’ bölgelerin dijital yayından faydalanmasını istemiyorsa söylesin. Olumlu hiç bir şey görmediği için gerçekten üzgünüm”

Zeybek şöyle devam etti: “Amacımız Doğu Makedonya – Trakya eyaletini Avrupa’nın en yoksul ve en yüksek işsizlik oranına sahip bölge olmasından kurtarmaktır. Hedefimiz bölgenin ticari ve enerji kavşağı olmasıdır. Bölgemizdeki farklılıklara yatırım yapacağız, çünkü bu bizim gücümüz.”

Hüseyin Zeybek, enerji, turizm, LEADER ve ESPA programları ile yeni kalkınma kanununun bölgedeki ekonomik canlılığı arttıracağını ve istihdama olumlu katkı yapacağını söyledi.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler